ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Κόντρα εισαγγελέων-Δένδια για τη μη προφυλάκιση υπόπτων για τρομοκρατία

FoniRodopis

ΔΕΝΔΙΑΣΑντιδρά η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος στις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος έκανε λόγο για «μειοψηφία λειτουργών της Θέμιδος που εθελοτυφλεί απέναντι στην πρόκληση της ένοπλης τρομοκρατικής δράσης».

Στη συνέντευξη που έδωσε στην Καθημερινή της Κυριακής, ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στους δύο υπόπτους που συνελήφθησαν προ ημερών για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», αλλά τελικά δεν προφυλακίστηκαν.

O κ. Δένδιας απάντησε τη Δευτέρα στους εισαγγελείς λέγοντας ότι «και οι κρίνοντες κρίνονται».

Οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι «δηλώσεις αυτού του περιεχομένου, προερχόμενες από μέλος της κυβέρνησης που έχει, μάλιστα, διατελέσει υπουργός Δικαιοσύνης, δεν συνάδουν με τον αυτονόητο –προεχόντως για εκπρόσωπο μιας από τις λειτουργίες της Πολιτείας– απόλυτο σεβασμό της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, συνιστούν απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία αυτής και κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στους λειτουργούς της (δικαστές και εισαγγελείς) καθώς και την πεποίθησή τους ότι οι δικαστικές αποφάσεις δεν εκδίδονται καθ’ υπαγόρευση ή κατ’ αρέσκειαν της εκτελεστικής ή όποιας άλλης πολιτειακής εξουσίας».

Τις δηλώσεις του κ. Δένδια αποκρούει και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, το οποίο υπογραμμίζει ότι «τέτοιες ενέργειες δεν είναι ανεκτές στο πλαίσιο της σύμφωνης με το Σύνταγμα λειτουργίας του Πολιτεύματος και δηλώνει ότι το φρόνημα των δικαστικών λειτουργών δεν κάμπτεται από τις ακατανόητες αυτές ενέργειες, που ουδόλως συμβάλλουν στην εμπέδωση τού –κατά τα εξαγγελλόμενα εκ μέρους της κυβέρνησης– επιθυμητού κλίματος ηρεμίας μεταξύ της δικαστικής και της εκτελεστικής εξουσίας».

Τέλος, η Ένωση «καλεί τα πλέον αρμόδια και σώφρονα όργανα της Πολιτείας, σε σχέση με εκείνα από τα οποία προήλθαν οι δηλώσεις, να ανακαλέσουν άμεσα αυτές».

Η απάντηση του Νίκου Δένδια

Απαντώντας στην ανακοίνωση των εισαγγελέων, κύκλοι του υπουργείου δήλωσαν:

«Και οι κρίνοντες κρίνονται. Το σίγουρο είναι ότι εξαιτίας παραλείψεων μιας μειοψηφίας δικαστικών λειτουργών, σήμερα διαφεύγουν των συνεπειών του νόμου όχι μόνο τρομοκράτες, αλλά και κατηγορούμενοι για πάσης φύσεως εγκληματικές πράξεις. Τα φαινόμενα αυτά δυστυχώς δεν έχουν προκαλέσει την ανησυχία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, εξ όσων γνωρίζουμε».

»Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισε άλλωστε στη συνέντευξή του ότι δεν στρέφεται κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικαστικών λειτουργών, αλλά αναφέρεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, οι οποίες έχουν προκαλέσει τα εύλογα ερωτήματα των Μέσων Ενημέρωσης, της κοινής γνώμης και κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου στη χώρα, μεταξύ των οποίων και πολλών δικαστών. Η απονομή της Δικαιοσύνης απαιτεί όντως αίσθηση του καθήκοντος. Αλλά αυτό αποδεικνύεται στην πράξη και όχι διά των ανακοινώσεων των δικαστικών ενώσεων».

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ1 εβδομάδα πριν

Στεγνοκαθαριστήριο 5min

Άμεση εξυπηρέτηση – Απόλυτη καθαριότητα – Οικονομικές τιμές – Σεβασμό στον πελάτη

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο – Ψητοπωλείο Ελευθερίου

Ολόφρεσκα ψάρια στις καλύτερες τιμές. Αναλαμβάνουμε το ψήσιμο και την παράδοση των ψαριών σας

ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΝΟΙΚΕΣΙΩΝ3 εβδομάδες πριν

Γραφείο συνοικεσίων «Ouzoun Group»

Γραφείο συνοικεσίων και γνωριμιών για γάμο. Αρχές μας, η εμπιστοσύνη και η εχεμύθεια

ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ3 εβδομάδες πριν

Nefeli market

Εσύ αξίζεις το καλύτερο - Άμεση εξυπηρέτηση κατ' οίκον

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΗΠΟΥ1 μήνα πριν

STIHL – Αθανάσιος Παρμάκης

Επιλέξτε την δύναμη που σας ταιριάζει! Βενζινοκίνητο, ηλεκτρικό ή επαναφορτιζόμενο, η STIHL διαθέτει δεκάδες επιλογές σε κάθε κατηγορία προϊόντος που...

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ - ΠΟΔΗΛΑΤΑ1 μήνα πριν

ΑΪΧΑΝ bikes

Ποδήλατα – Service – Ανταλλακτικά

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ1 μήνα πριν

Bonsai Mekkos Flowers

Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί οποιαδήποτε σύνθεση λουλουδιών για κάθε μοναδική περίσταση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ