ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες της περιοχής, η απάντηση του Υπουργείου στον Καρά Γιουσούφ

fonirodopis.gr

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣτις 6/1/2013 το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη απάντησε στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, σχετικά με την πιθανότητα αναστολής της λειτουργίας των πυροσβεστικών κλιμακίων Ιάσμου και Σαπών.

Το Υπουργείο στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η επίλυση των προβλημάτων και η προστασία του πυροσβεστικού προσωπικού αποτελεί αντικείμενο πρώτης προτεραιότητας». Επιπλέον, αναφέρει ότι η Επιτροπή για την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να λάβει τις τελικές της αποφάσεις, θα λάβει υπόψη της «όλες τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, που αφορούν το οικιστικό και φυσικό περιβάλλον, τις βιομηχανικές περιοχές κλπ».

Στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο κ. Καρά Γιουσούφ στις 14/12/2012 τόνιζε τη μεγάλη σημασία και προσφορά των δύο αυτών πυροσβεστικών κλιμακίων. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το πυροσβεστικό κλιμάκιο Σαπών καλύπτει 60.000 στρέμματα δασικής έκτασης και παρέχει προστασία σε 35.000 κατοίκους (σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης), καθώς στη δικαιοδοσία του περιλαμβάνονται οικισμοί, αγροτικές και δασικές ορεινές εκτάσεις, το Βιοτεχνικό Πάρκο Σαπών και τμήμα της Εγνατίας Οδού. Να σημειωθεί ότι μόνο για τη φετινή χρονιά το εν λόγω Πυροσβεστικό Κλιμάκιο αντιμετώπισε 82 συμβάντα, 50 αστικά, 20 δασικά και 12 συμβάντα παροχής βοήθειας. Ακόμα, και τα δύο Πυροσβεστικά Κλιμάκια αντιμετωπίζουν τροχαία περιστατικά και προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια σε περιπτώσεις διασώσεων και απεγκλωβισμών τραυματιών. Επιπρόσθετα, τα κτίρια που φιλοξενούν τα κλιμάκια είναι περιουσία των δήμων Μαρωνείας- Σαπών και Ιάσμου αντίστοιχα και δεν επιβαρύνουν με έξοδα λειτουργίας τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Αναμένοντας την τελική έκθεση της Επιτροπής σχετικά με την αναστολή ή λειτουργία των πυροσβεστικών κλιμακίων Ιάσμου και Σαπών, ευχόμαστε τα πορίσματά της να διασφαλίζουν τη ζωή και την προστασία των πολιτών, διατηρώντας σε λειτουργία τα δύο αυτά κλιμάκια του Νομού μας» σημείωσε ο βουλευτής Ροδόπης σε ανακοίνωση του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ