ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Ουδέποτε ενημερώθηκα για τη λίστα Λαγκάρντ, λέει ο Λουκάς Παπαδήμος

fonirodopis.gr

ΠΑΠΑΔΗΜΟΣΥπόμνημα προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο πλαίσιο της συζήτησης για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ. Στο υπόμνημα, ο κ. Παπαδήμος δηλώνει, μεταξύ άλλων, ότι «ουδέποτε ενημερώθηκα αρμοδίως για την ύπαρξη της επονομαζόμενης ‘λίστας Λαγκάρντ’ ούτε για οποιοδήποτε ζήτημα που συνδέεται για την υπόθεση αυτή» και πως «ουδεμία ευθύνη συντρέχει στο πρόσωπό μου».

Ειδικότερα, ο κ. Παπαδήμος αναφέρει: «Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Πρωθυπουργού, ουδέποτε ενημερώθηκα αρμοδίως για την ύπαρξη της επονομαζόμενης ‘λίστας Λαγκάρντ’ ούτε για οποιοδήποτε ζήτημα που συνδέεται για την υπόθεση αυτή.

«Δεύτερον» συνεχίζει «κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Πρωθυπουργού, το όλο θέμα δεν είχε λάβει δημοσιότητα και δεν περιήλθαν σε γνώση μου πληροφορίες από καμία άλλη πηγή για τη ‘λίστα Λαγκάρντ’ ούτε για τα ζητήματα που αναδείχθηκαν τον Οκτώβριο του 2012 και μετά τις πρόσφατες καταθέσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς και από την έρευνα που διεξάγεται από τους εισαγγελείς».

Ο κ. Παπαδήμος τονίζει ότι «δεν υπήρξαν, επομένως, ενημέρωση, γεγονότα ή άλλες πληροφορίες που να αιτιολογούν, εκ μέρους μου, τη διερεύνηση των ζητημάτων σχετικών με την επονομαζόμενη ‘λίστα Λαγκάρντ’» και, καταλήγοντας, υπογραμμίζει:

«Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ουδεμία ευθύνη συντρέχει στο πρόσωπό μου και η πρόταση των ως άνω βουλευτών δεν ευσταθεί».

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ