ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Σκηνικό σύγκρουσης στη Βουλή για τη λίστα Λαγκάρντ

fonirodopis.gr

ΒΟΥΛΗΚλιμακώνεται η πολιτική ένταση εν όψει της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης της Διάσκεψης των Προέδρων για… επτά κάλπες, δηλαδή για κάθε πρόσωπο ανά πρόταση που έχει γίνει για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Συγκεκριμένα, οι επτά κάλπες αφορούν:

1. Τον Γ.Παπακωνσταντίνου βάσει της πρόταση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ
2. Τον Γ.Παπακωνσταντίνου βάσει της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ
3. Τον Ευ.Βενιζέλο βάσει της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ
4. Τον Γ.Παπακωνσταντίνου βάσει της πρότασης των Ανεξάρτητων Ελλήνων
5. Τον Ευ.Βενιζέλο βάσει της πρότασης των Ανεξάρτητων Ελλήνων
6. Τον Γ.Παπανδρέου βάσει της πρότασης των Ανεξάρτητων Ελλήνων
7. Τον Λ.Παπαδήμο βάσει της πρότασης των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Σύμφωνα με την εισήγηση της Διάσκεψης των Προέδρων, θα συζητηθεί κάθε πρόταση ξεχωριστά και θα πραγματοποιηθούν τρεις ψηφοφορίες. Μόλις ανακοινώνονται τα αποτελέσματα της κάθε ψηφοφορίας θα διενεργείται η επόμενη.

Η λύση φαίνεται ότι διασφαλίζει καλύτερα την αποφυγή διαρροών βουλευτών της συγκυβέρνησης και έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που καταγγέλλει προσπάθεια συγκάλυψης και παραβίαση της μυστικότητας της ψήφου.

Αλλωστε, δεν προβλέπεται υποχρέωση του βουλευτή να ψηφίσει σε όλες τις ψηφοφορίες. Όπως φαίνεται, δε, κυβερνητικοί βουλευτές προσανατολίζονται στο να ψηφίσουν την πρόταση για τον Γ.Παπακωνσταντίνου και να αποχωρήσουν.

Αυτή φαίνεται πως θα είναι η τακτική των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όπως άφησε να εννοηθεί ο Χρήστος Πρωτόπαπας μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης.

Αυτήν την ώρα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ για να αποφασίσει τη στάση που θα τηρήσει στην ψηφοφορία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε διάβημα στον πρόεδρο της Βουλής Ευ.Μεϊμαράκη το βράδυ της Τετάρτης, για παραβίαση του Συντάγματος και της αρχής της μυστικότητας της ψήφου.

Στήνουν επτά κάλπες γιατί φοβούνται τυχόν παραπομπή Βενιζέλου δήλώσε ο Δημήτρης Στρατούλης στο Mega το πρωί της Πέμπτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ