ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναθέρμανση της οικονομίας και επανεκκίνηση της ανάπτυξης, «βλέπει» ο Στυλιανίδης

fonirodopis.gr

ΕΣΠΑΑναθέρμανση της οικονομίας και επανεκκίνηση της ανάπτυξης σε επίπεδο ΟΤΑ, «βλέπει» ο Υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, με αφορμή την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ που παρατηρήθηκε στο β’ εξάμηνο του 2012.

Συγκεκριμένα, το β’ εξάμηνο του 2012 έχουν γίνει 21 εντάξεις έργων, ύψους άνω των 90 εκατομμυρίων ευρώ. Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η τόνωση της επιχειρηματικότητας ιδιαιτέρως στην Περιφέρεια, η ενδυνάμωση της οικονομίας και η εξωστρέφεια των Δήμων. Συνολικά το 2012 έγιναν 29 εντάξεις έργων ύψους 130 εκ. ευρώ περίπου.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε:

«Η εντατικοποίηση των εντάξεων έργων μέσω του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.) του Υπουργείου Εσωτερικών, δημιούργησε τις βάσεις για την αναθέρμανση της οικονομίας και την επανεκκίνηση της ανάπτυξης σε επίπεδο ΟΤΑ. Συγκεκριμένα, το β’ εξάμηνο του 2012 αυξήθηκαν κατά 24% οι εντάξεις έργων και κατά 40% ο προϋπολογισμός των ενταγμένων έργων.

Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς ώστε τα έργα αυτά να ενισχύουν την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ και να τονωθούν οι τοπικές οικονομίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ