ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διάσωση τραυματισμένης χελώνας caretta caretta

FoniRodopis

Για άλλη μια φορά ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας έστησε γέφυρα σωτηρίας για μια τραυματισμένη χελώνα Caretta Caretta που βρέθηκε σε παραλία της Ξάνθης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Φορέας Διαχείρισης δέχθηκε μια κλήση από ερασιτέχνη αλιέα, για την παρατήρηση μια τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας, στις εκβολές του χειμάρρου Λασπία, μεταξύ της παραλίας Αβδήρων και Μαγγάνων.

Αμέσως στο σημείο μετέβησαν οι έμπειροι επόπτες – Ξεναγοί του Φ.Δ. κ. Αναστασία Μιχαηλίδου και η κ. Γεωργία Χατζηευφραιμίδου, όπου διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για ανήλικο άτομο Caretta caretta, που δυστυχώς έφερε εμφανή τραύματα στο κεφάλι μαζί με αγκίστρι και πετονιά στην στοματική κοιλότητα. Πιθανότατα το συγκεκριμένο άτομο να μπλέχτηκε στα δίχτυα κάποιου ψαρά και προκειμένου να γλιτώσει και να απεμπλέξει τα δίχτυα του ο παραπάνω ψαράς να τις φέρθηκε με αυτόν τον βάναυσο τρόπο.

Αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στο ευρύ κοινό, οι χελώνες Caretta caretta δεν είναι σπάνιες στην περιοχή μας. Μετακινούνται συνέχεια και είναι δύσκολο να τις εντοπίσουμε και να γίνει παρατήρηση τους, εκτός ελάχιστων περιπτώσεων.

Η παραπάνω χελώνα, αφού ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο του  Πόρτο Λάγους, μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο της κ. Μαρίας Αθανασίου, την οποία ευχαριστούμε πολύ, για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στην συνέχεια στάλθηκε στο σωματείο Δράση για την Άγρια Ζωή στην Θεσσαλονίκη, για περαιτέρω φροντίδα και προετοιμασία του τραυματισμένου ζώου για τον τελικό του προορισμό προς το σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ, για την προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας.

Σε περίπτωση που παρατηρήσετε κάποιο τραυματισμένο άγριο ζώο ή πτηνό παρακαλείστε να επικοινωνείτε με τα εξής τηλέφωνα :

1. 2541096646 Κέντρο πληροφόρησης Λιμνών Βιστωνίδας-Ισμαρίδας, Πόρτο Λάγος

2. 2591051831 Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου, Κεραμωτή.

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΗΠΟΥ2 εβδομάδες πριν

STIHL – Αθανάσιος Παρμάκης

Επιλέξτε την δύναμη που σας ταιριάζει! Βενζινοκίνητο, ηλεκτρικό ή επαναφορτιζόμενο, η STIHL διαθέτει δεκάδες επιλογές σε κάθε κατηγορία προϊόντος που...

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ - ΠΟΔΗΛΑΤΑ2 εβδομάδες πριν

ΑΪΧΑΝ bikes

Ποδήλατα – Service – Ανταλλακτικά

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ2 εβδομάδες πριν

Bonsai Mekkos Flowers

Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί οποιαδήποτε σύνθεση λουλουδιών για κάθε μοναδική περίσταση

PIZZA2 εβδομάδες πριν

Pizza King

Όλες οι πίτσες ψήνονται σε ξυλόφουρνο, με παραδοσιακή ζύμη και πάντα με τα πιο φρέσκα και αγνά υλικά

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο «Ο Αιγύπτιος»

Φρέσκα ψάρια θάλασσας του Θρακικού πελάγους

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ3 εβδομάδες πριν

Ψηφιακό Φωτοτυπικό Κέντρο «Copy Center»

Θέλετε εκτυπώσεις ποιότητας, γρήγορα και σε ανταγωνιστικές τιμές;

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ4 εβδομάδες πριν

Στεγνοκαθαριστήρια «Ήλιος»

Σας τα επιστρέφουμε σαν καινούρια… πάντα σε πολύ καλές τιμές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ