ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναπτύσσομαι, εκπαιδεύομαι, προοδεύω και αντιμετωπίζω την κρίση

fonirodopis.gr

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και ενημερωτική ημερίδα πραγματοποίησε την Τετάρτη (31/10) το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης σε συνεργασία με το Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.

Με αμείωτο ενδιαφέρον επί 3 μιση ώρες, μια κατάμεστη αίθουσα από επιχειρηματίες, φορείς και φοιτητές άκουσε και συζήτησε θέματα που αφορούσαν την «Επιχειρηματικότητα και Γνώση ως οδηγοί της αειφόρου ανάπτυξης», την «Κατάρτιση ανθρώπινου δυναμικού στον Ν. Ροδόπης» στο πλαίσιο του έργου EMPLOCOMP  και «η Πανεπιστημιακή Γνώση Ανατρέπει την κρίση».

Οι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Επίκουρος Καθηγητής Δ.Ο.Σ.Α κ. Περικλής Γκόγκας, το στέλεχος της εταιρείας ΑΓΚΟ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ κ. Ιωάννης Καραλής που διενήργησε 2 μελέτες για την κατάρτιση στον Ν.Ροδόπης για λογαριασμό του Επιμελητηρίου στο πλαίσιο του έργου EMPLOCOMP και ο Καθηγητής και Πρόεδρος Δ.Ο.Σ.Α κ. Ι.Κ.Μουρμούρης.

Μέσα από τις θέσεις και αντιπαραθέσεις των ομιλητών και του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ.Νικολάου Αγγελίδη, τέθηκαν προβληματισμοί για την επιχειρηματικότητα, για τον ρόλο της εκπαίδευσης, της γνώσης και της κατάρτισης στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και την αντιμετώπιση της κρίσης. Παρουσιάστηκε ο σημαντικός ο ρόλος που διαδραματίζει το Τμήμα Δ.Ο.Σ.Α του Δ.Π.Θ., ιδιαίτερα μέσα από τα μεταπτυχιακά του προγράμματα, στην στελέχωση του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με καταρτισμένους επιστήμονες. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισε την αναγκαιότητα της σύνδεσης της γνώσης με την παραγωγή μέσα από τις δομές που διαθέτουν το Επιμελητήριο και το Πανεπιστήμιο, πρόταση που είχε θετική ανταπόκριση.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του έργου EMPLOCOMP από το πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2007-2013 που υλοποιεί το Επιμελητήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ