ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Εργαζόμενοι και νέοι να δυναμώσουν τη φωνή τους κατά των νέων μέτρων, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

fonirodopis.gr

Εργαζόμενοι και νεολαία πρέπει να δυναμώσουν τη φωνή τους για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί να καταψηφιστούν στο σύνολό του το νέο μνημονιακό πακέτο. Το ΚΚΕ καλεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην εγχώρια πλουτοκρατία, στην ΕΕ και στην συγκυβέρνηση.

Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις και το νέο πακέτο μέτρων, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η δεινή θέση, στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση απορρέει από τα αδιέξοδα της πολιτικής της και την ηθική και πολιτική της απαξίωση μπροστά στον ελληνικό λαό. Τόσο όμως η κυβέρνηση όσο και οι κυβερνητικοί εταίροι είναι όμηροι της δέσμευσής τους για εφαρμογή του μνημονίου και οι όποιες επιμέρους διαφωνίες τους δεν συνιστούν παρέκκλιση από αυτήν, αλλά πολιτική υπεκφυγή.

Η συνειδητοποίηση των τραγικών αδιεξόδων και συνεπειών από την πολιτική του μνημονίου, έστω και τώρα, μπορεί να επιβεβαιωθεί μόνο με την καταψήφιση του συνόλου του νέου μνημονιακού πακέτου.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία είναι αυτοί που, για μια ακόμη φορά, πρέπει να σφραγίσουν τις πολιτικές εξελίξεις, δυναμώνοντας τη φωνή τους για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της και  τη στήριξη μιας εναλλακτικής στρατηγικής για τη χώρα στη βάση της ανάπτυξης, της προστασίας της εργασίας και του κοινωνικού κράτους, του δημόσιου ελέγχου του τραπεζικού συστήματος, της φορολόγησης του πλούτου και της αναδιανομής του υπέρ των ασθενέστερων στρωμάτων.

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ καλεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις και «πολύμορφη δράση στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές ενάντια στα νέα μέτρα και για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής», τονίζοντας ότι απαιτείται λαϊκή συμμαχία «ενάντια στην εγχώρια πλουτοκρατία, στην ΕΕ και στη συγκυβέρνηση».

«Ο λαός έχει συμφέρον να γυρίσει την πλάτη στα ιδεολογήματα για εθνική ομοψυχία και κατοχή της Ελλάδας. Και τα δύο έχουν στόχο την υποταγή του εργάτη στον κεφαλαιοκράτη, στον οδοστρωτήρα της κυβερνητικής πολιτικής» επισημαίνει το ΚΚΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ