ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Επιπλέον δρομολόγια, με εισιτήριο όμως, βάζει το Αστικό ΚΤΕΛ για τους φοιτητές

fonirodopis.gr

Στην απόφαση να βάλει επιπλέον δρομολόγια από και προς την Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής προχώρησε το Αστικό ΚΤΕΛ Α.Ε. προκειμένου να καλύψει τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες μεταφοράς των φοιτητών.

Η χρήση όμως των δρομολογίων αυτών δεν θα γίνεται δωρεάν, όπως συνηθίζεται, από τους φοιτητές καθώς θα μπει ένα συμβολικό ποσό της τάξεως των 0,60 ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στην τιμή κόστους.

Το Αστικό ΚΤΕΛ Α.Ε. στην ανακοίνωση του αναφέρει πως «Η εταιρεία μας «Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Κομοτηνής Α.Ε.» βάσει της σύμβασης με το Δ.Π.Θ. αμείβεται για να εκτελεί 60 δρομολόγια ημερησίως. Μάλιστα, στη προσπάθεια μας να εξυπηρετούμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό δρομολογούμε πάντα λεωφορεία της ανώτατης μεταφορικής ικανότητας.

Η παρούσα σύμβαση μάλιστα έγινε σε εξαιρετικά μειωμένη αμοιβή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια παρά την κάθετη αύξηση των λειτουργικών μας δαπανών. Παρά τη προσπάθεια μας αυτή όμως είναι σαφές ότι οι πραγματικές ανάγκες μεταφοράς των φοιτητών της Κομοτηνής υπερβαίνουν πλέον κατά πολύ τις προβλέψεις της σύμβασης.

Καταβλήθηκαν φιλότιμες προσπάθειες τόσο από τη πλευρά της «Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Κομοτηνής Α.Ε.» όσο και της διοίκησης του Δ.Π.Θ. αλλά παρόλα αυτά είναι αδύνατη η εξεύρεση πόρων για αύξηση των δωρεάν δρομολογίων.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και με γνώμονα ΠΑΝΤΑ την εξυπηρέτηση της Ακαδημαϊκής κοινότητας της πόλης αποφασίσαμε να εκτελούμε επιπλέον δρομολόγια ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΚΟΣΤΟΥΣ των 0,60€. Τα λεωφορεία αυτά θα διακρίνονται από την επιγραφή «ΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 0,60€» και θα χρησιμοποιούνται κατ’ επιλογή των φοιτητών ΜΟΝΟ αφού  εξαντλείται η μεταφορική ικανότητα των Δωρεάν λεωφορείων.

Αγαπητοί μας φίλοι φοιτητές: Η εταιρεία μας «Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Κομοτηνής Α.Ε.» σε συνεργασία πάντα με τη διοίκηση του Δ.Π.Θ. και αντιλαμβανόμενη τον κοινωνικό της ρόλο αγωνίζεται καθημερινά για να παρέχει ασφαλή, συνεπή και όσο γίνεται οικονομικότερη μεταφορά στον πολύτιμο πνεύμονα πνεύματος και ζωής της πόλης μας: τους φοιτητές μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ