ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Συνεχίζει τις εξορμήσεις στη Ροδόπη η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής

fonirodopis.gr

Τη δεύτερη και μεγαλύτερη και μηχανοκίνητη ενημερωτική της δράση πραγματοποίησε η Ν.Ε Ροδόπης της Χρυσής Αυγής, το απόγευμα της Κυριακής (14/10) σε χωριά του νομού.

Πιο συγκεκριμένα, η πομπή που αποτελούσαν επιβατικά οχήματα και μοτοσικλέτες, ξεκινώντας από την πόλη της Κομοτηνής, κατευθύνθηκε προς την έδρα του Δήμου Αρριανών. Η διαδρομή που ακολουθήθηκε από την μηχανοκίνητη φάλαγγα ήταν μέσα από τα χωριά Κικίδιο, Ροδίτης, Άρατος, Πάσος, Φιλλύρα, Νέα Σάντα, Αρριανά, Λύκειο, Σάππες, Αρίσβη, Άρατος και, τέλος, επιστροφή στην Κομοτηνή.

Στην πορεία και μετά το χωριό Ροδίτης όλοι οι συμμετέχοντες έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο, υπέστειλαν την φθαρμένη ελληνική σημαία σε μνημείο πεσόντων Ελλήνων χωροφυλάκων που σφαγιάστηκαν στις 15 Μαρτίου1949.

Στη συνέχεια, η φθαρμένη σημαία αντικαταστάθηκε από καινούρια, καθώς και αποφασίστηκε τις επόμενες ημέρες μια ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής να περιποιηθεί τον χώρο του μνημείου, διότι έχει εγκαταλειφθεί πλήρως από τους ντόπιους αρμόδιους.

Κατόπιν, και λόγω του ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των χωριών μέσα από τα οποία πέρασε η πομπή ήταν Μουσουλμανικά, μοιράστηκαν τυπωμένα φεϊγβολάν με το εξής μήνυμα: «Συντοπίτη Έλληνα Μουσουλμάνε, μην ακούς τα τσιράκια του τουρκικού προξενείου, που δηλητηριάζουν με φανατισμό την αγνή ψυχή σου. Επιθυμούμε μια ειρηνική συμβίωση στον ευλογημένο τόπο που λέγεται Ελλάδα. Σεβόμαστε και εκτιμούμε την Θρησκεία σου, όπως κι εσύ την δική μας. Θέλουμε να κρατήσουμε όλοι τα σπίτια μας και όχι να πάρουμε το σπίτι κανενός, όπως σου είπαν οι ψευτοηγέτες σου στο κήρυγμα της Παρασκευής στο τζαμί. Έλα μαζί μας για να απαλλαγείς από αυτούς που σε κρατάνε κάτω από τον ζυγό, φοβισμένο, χωρίς να σε αφήνουν να απολαύσεις τα δικαιώματά σου ως Έλληνας πολίτης. Κοινός εχθρός μας είναι το τουρκικό προξενείο. Οι Τούρκοι στην Τουρκία και οι Έλληνες στην Ελλάδα».

Στο Ηρώο του χωριού Φιλύρα μικρούς χαιρετισμούς προς τους συναγωνιστές αλλά και στους κατοίκους του χωριού που ήδη είχαν προσεγγίσει στο χώρο, απηύθυναν ο υπεύθυνος κινητοποιήσεων και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Τ.Ο. επικεντρώνοντας το μήνυμά τους στην αρμονική συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων, «στολίζοντας» παράλληλα τον τουρκόφρονα δήμαρχο Ιμπραήμ Σερήφ.

Αργότερα, και αφού απευθύνθηκε χαιρετισμός, με διέλευση στους καταδρομείς του στρατοπέδου Νέας Σάντας, η πομπή έφτασε στο χωριό Αρριανά όπου είναι και η έδρα του Δήμου. Εκεί και στον χώρο του Ηρώου που γειτνιάζει με τη κεντρική πλατεία του χωριού ακούστηκε το παρακάτω μήνυμα από τον υπεύθυνο κινητοποιήσεων:

«Συναγωνιστές, συναγωνίστριες, με την σημερινή μας παρουσία εδώ, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αρριανών, αποδεικνύουμε για ακόμη μια φορά ότι για εμάς τους Χρυσαυγίτες, για εμάς τους Μαχητές του Λαϊκού Εθνικισμού, δεν υπάρχουν άβατα.

Κάποιοι καλοπληρωμένοι ανθέλληνες ισχυρίζονται ότι η συγκεκριμένη περιοχή τούς ανήκει. Ισχυρίζονται και προπαγανδίζουν ότι οι Έλληνες σε αυτήν την περιοχή δεν είναι καλοδεχούμενοι. Διατυμπανίζουν, ακόμα, ότι έχουν για πλάτες την ισχυρή μαμά Τουρκία. Ας είναι… Αφήστε τους να έχουν ονειρώξεις και να τρέφουν αυταπάτες…

Καθημερινά συντάσσονται στο πλευρό μας και στέκονται κάτω από τα λάβαρά μας ολοένα και περισσότεροι Έλληνες στο αίμα αλλά και στο πνεύμα αυτών των περιοχών. Και όχι μόνο Χριστιανοί συμπολίτες μας…

Ένας από αυτούς τους καλοπληρωμένους νεογενίτσαρους είναι και ο τωρινός δήμαρχος Αρριανών ο Ιμπραήμ Σερίφ, ο οποίος εκτός απ’ το να αμείβεται παχυλά από το Ελληνικό Δημόσιο με το μισθό του κρατικού λειτουργού, εκτελεί και καθήκοντα αντιπροέδρου της λεγόμενης “συμβουλευτικής επιτροπής τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης”. Αλήθεια, ο κύριος δήμαρχος και οι λοιποί καλοπληρωμένοι νεογενίτσαροι πού είδαν τουρκική μειονότητα;

Αγνοούν μήπως ή ακυρώνουν αυτό το οποίο υπέγραψε ο Μουσταφά Κεμάλ Αττατούρκ στην συνθήκη της Λωζάνης; Αγνοούν ότι ο -για αυτούς- πατέρας των Τούρκων (σημασία του Αττατούρκ) αναγνώρισε την αλήθεια, ότι δηλαδή στην Θράκη υπάρχουν μόνο υπερήφανοι Έλληνες, ανεξαρτήτως θρησκεύματος;

Είναι τόσο αδαείς ή απλά τους ζάλισαν τα εκατομμύρια της ZIRAAT BANKASI; Βγήκε ο εν λόγω “κύριος” πρόσφατα και δήλωσε, με αφορμή τα εκπαιδευτικά θέματα της θρησκευτικής μειονότητας, ότι: “εάν σε αυτά τα κτίρια (σχολεία) η εκπαίδευση δεν είναι δίγλωσση, τότε αυτά τα σχολεία δεν πρόκειται να ανοίξουν”. Εάν νομίζει λοιπόν ο Ιμπραήμ Σερίφ, αλλά και τα αφεντικά του, ότι θα τρομοκρατήσει τους Έλληνες είναι γελασμένος. Εάν νομίζουν όλοι αυτοί οι επίδοξοι πασάδες ότι οι Έλληνες αδελφοί μας είναι μόνοι τους, ας το ξεχάσουν καλύτερα.

Η Χρυσή Αυγή είναι εδώ και αυτό ας το ξέρουν και οι φίλοι αλλά και οι εχθροί κυρίως. Εμείς, ως Χρυσή Αυγή, στηρίζουμε την Ελληνική Εθνική Παιδεία, ειδικότερα σε αυτές τις δοκιμαζόμενες από τους γκρίζους λύκους περιοχές, και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις πρωτοβουλίες κατοίκων όπως του χωριού Οργάνη, οι οποίοι προέβησαν σε κατάληψη του Δημοτικού σχολείου με αίτημα την άμεση τοποθέτηση Χριστιανού δασκάλου, προκειμένου τα παιδιά τους να λάβουν Ελληνική Παιδεία.

Όπως επίσης στηρίζουμε το πάγιο αίτημα των αδελφών μας Πομάκων για αποκλειστική διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας και της Πομακικής διαλέκτου στα Πομακοχώρια. Τελειώνοντας, ας ξέρουν όλοι οι αγνοί και πραγματικοί Έλληνες Πατριώτες, όποιοι κι αν είναι αυτοί, ότι από εμάς δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, ανεξαρτήτως του τι λένε οι ψευτομουφτήδες. Απεναντίας, γι’ αυτούς που ήρθε η ώρα (όχι απλά να φοβηθούν, αλλά και να εγκαταλείψουν τα βρόμικα σχέδιά τους για τουρκοποίηση της Θράκης μας) είναι οι καλοπληρωμένοι επαγγελματίες τουρκόφρονες. Αυτοί θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους».

Κατόπιν ψάλθηκε ο Εθνικός Ύμνος και δια μέσου των λοιπών χωριών που αναφέρθηκαν παραπάνω η πομπή σταμάτησε για ανασυγκρότηση στο αμιγώς μουσουλμανικό χωριό Άρατο, ενώ τέλος, κατευθύνθηκε στην πόλη της Κομοτηνής, με διέλευση από κεντρικές οδούς, διανέμοντας φεϊγβολάν σε γειτονιές μουσουλμάνων.

5 Σχόλια
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Νεότερα
Παλαιότερα Δημοφιλή
Inline Feedbacks
View all comments
Κρυσταλία Χουρμουζέλη
Κρυσταλία Χουρμουζέλη
8 έτη πριν

Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση, έτσι κι αλλιώς εξαρχής στην εφημερίδα απευθυνόταν το ερώτημά μου.

Κρυσταλία Χουρμουζέλη
Κρυσταλία Χουρμουζέλη
8 έτη πριν

Αυτό δεν απαντάει σε αυτό που ρώτησα, εκτός αν δεν κατάλαβες τι ρώτησα. Ρώτησα ποιο νομικό πλαίσιο καλύπτει την αλλοίωση των προσώπων.

xrysaygitis
xrysaygitis
8 έτη πριν

Αν ενδιαφέρεσαι τόσο πολύ Κρυσταλία να δεις τα πρόσωπά τους πέρνα μια βόλτα από τα γραφεία τους στην κεντρική πλατεία της πόλης. Παρεμπιπτόντως, ο Κασιδιάρης δεν ήταν στην πορεία.

Κρυσταλία Χουρμουζέλη
Κρυσταλία Χουρμουζέλη
8 έτη πριν

Για ποιο λόγο τα πρόσωπα των συμμετεχόντων είναι αλλοιωμένα; Είναι ανήλικοι ή μήπως οι φωτογραφίες λήφθηκαν εν αγνοία τους;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x