ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Προσχέδιο διακήρυξης παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΠΕ του ΣΥΝ το Σάββατο

fonirodopis.gr

Στις παρατηρήσεις κατ’αρχάς της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ αύριο, Σάββατο και στη συνέχεια στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και στη βάση θα τεθεί το προσχέδιο διακήρυξης του κόμματος, πριν καταλήξει στο ιδρυτικό συνέδριο την επόμενη άνοιξη.

Στο σχέδιο Διακήρυξης αναφέρεται ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει στην ακύρωση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων του, τους οποίους «θα αντικαταστήσει με ένα εθνικό σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής ανόρθωσης, παραγωγικής ανασυγκρότησης και δίκαιης δημοσιονομικής εξυγίανσης», σύμφωνα με Τα Νέα.

Όπως αναφέρεται στη συνέχεια, «η υλοποίηση του σχεδίου αυτού θα επουλώνει τα τραύματα που έχουν δεχθεί οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα και θα αποκαθιστά σταδιακά τους όρους αξιοπρεπούς διαβίωσης, ασφαλούς εργασίας, δίκαιης αμοιβής και σύνταξης».

Η Διακήρυξη υπογραμμίζει ότι για να επιτευχθεί «μια αποτελεσματική και κοινωνικά δίκαιη δημοσιονομική σταθεροποίηση, πρέπει σταδιακά να αυξάνουν οι μισθοί και οι κοινωνικές δαπάνες
και παράλληλα να αυξάνουν και τα κρατικά έσοδα».

Στο προσχέδιο αυτό τίθεται εμμέσως πλην σαφώς και το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, ενώ μεταξύ των έξι προγραμματικών στόχων του κόμματος αναφέρεται «η σταδιακή επαναφορά υπό δημόσιο έλεγχο στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων που έχουν ιδιωτικοποιηθεί ή βρίσκονται υπό διαδικασία ιδιωτικοποίησης».

Υπάρχει ακόμα σαφής αναφορά για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται τη σχέση του με την Ευρώπη, καθώς σημειώνεται ότι «η μοίρα της Ελλάδας είναι συνυφασμένη με τη μοίρα της Ευρώπης». Όπως
αποσαφηνίζεται, όμως, «η δική μας Ευρώπη βρίσκεται στον αντίποδα της Ευρώπης του νεοφιλελευθερισμού και του εντεινόμενου αυταρχισμού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ