ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Επιχείρηση μετάγγισης πολιτισμού η αφαίρεση των δικαστικών αρμοδιοτήτων των μουφτήδων, λέει η ΔΗΜΑΡ

fonirodopis.gr

Ως «επιχείρηση μετάγγισης πολιτισμού» σε πολίτες που κινούνται σε διαφορετικό αξιακό επίπεδο χαρακτηρίζει η ΔΗΜΑΡ Ροδόπης τις προτάσεις που ακούγονται περί κατάργησης των δικαστικών αρμοδιοτήτων των Μουφτήδων στη Θράκη.

Η ΔΗΜΑΡ σημειώνει ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα πρέπει να είναι προϊόν εξαντλητικού πολιτικού και κοινωνικού διαλόγου με σεβασμό στις ευαισθησίες των πολιτών και στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αναλυτικά, αναφέρει :

«Η Νομαρχιακή Οργάνωση Ροδόπης της Δημοκρατικής Αριστεράς, αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό προτάσεις που έχουν να κάνουν με την κατάργηση των δικαστικών αρμοδιοτήτων των Μουφτήδων στην Θράκη, ειδικά όταν αυτές οι προτάσεις δεν έχουν τύχει μιας ενδελεχούς συζήτησης, πρωτίστως στο εσωτερικό της μειονότητας, την οποία αφορά άλλωστε άμεσα το συγκεκριμένο ζήτημα.

Τασσόμαστε, ανεπιφύλακτα υπέρ του δικαιώματος κάθε Έλληνα πολίτη να δικάζεται από τον φυσικό του δικαστή, γεγονός που δεν επιδέχεται καμιά άλλη πολιτική ή νομική ερμηνεία.

Την ίδια στιγμή, όμως, σεβόμαστε κανόνες που απορρέουν από την παράδοση και το εθιμικό δίκαιο του Ισλάμ στην περιοχή μας, κατοχυρωμένους άλλωστε από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό και θεωρούμε ότι η κατάργηση τους δεν μπορεί να αποτελεί  μια διαδικασία που ομοιάζει με «επιχείρηση μετάγγισης πολιτισμού», σε πολίτες που κινούνται σε ένα διαφορετικό αξιακό επίπεδο.

Οι όποιες αποφάσεις ληφθούν θα πρέπει να είναι προϊόν ενός εξαντλητικού πολιτικού και κοινωνικού διαλόγου, που θα σέβονται τις ευαισθησίες των πολιτών και ασφαλώς θα διαφυλάττουν τα ανθρώπινα δικαιώματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ