ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Απαξιωμένο από τους εργαζομένους το συνδικαλιστικό κίνημα στη Ροδόπη

fonirodopis.gr

  • Ακόμα μια απεργιακή κινητοποίηση ήρθε για να αποδείξει πλέον περίτρανα ότι οι εργαζόμενοι έχουν γυρίσει την πλάτη στο συνδικαλιστικό κίνημα της Ροδόπης
  • 50 αγανακτισμένοι συγκεντρώθηκαν από όλες τις παρατάξεις
  • Ανύπαρκτο το Εργατικό Κέντρο και η ΟΕΒΕ Ροδόπης,  ανύπαρκτες και οι διοικήσεις τους που πλέον μόνο διακοσμητικό ρόλο έχουν !!!
  • Έκανε συγκέντρωση η ΟΕΒΕ και οι επαγγελματίες είχαν ανοιχτά τα μαγαζιά τους !!! Τόσο τους υπολογίζουν !

Την κατάντια των εργαζομένων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα έδωσε την ευκαιρία να φανεί σε όλο το μεγαλείο της η απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕΒΕ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις που καλύπτουν όλους τους κλάδους των εργαζομένων.

Μέσα στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης, της ανέχειας, της ανεργίας, των κλειστών καταστημάτων το θέαμα στις απεργιακές συγκεντρώσεις ήταν απίστευτα απελπιστικό αφού μόνο 50 αγανακτισμένοι από όλες τις παρατάξεις σε δυο συγκεντρώσεις έδωσαν το παρών τους.

Όλοι οι άλλοι ξέχασαν την έλλειψη σωστής υγειονομικής περίθαλψης, την έλλειψη φαρμάκων ενώ οι χιλιάδες άνεργοι  κάθονταν στα καφενεία και χλεύαζαν τους λιγοστούς απεργούς.

Αυτά βλέπουν η κυβέρνηση και η τρόικα και συνεχίζουν την  προσπάθεια τους να «κουρέψουν» ακόμη περισσότερο μισθούς  και συντάξεις που θα φέρουν μεγαλύτερη φτώχεια και περισσότερα κλειστά καταστήματα

Και όμως είναι να γελάει κανείς με την απόφαση της Ομοσπονδίας των επαγγελματιών που συμμετείχε στην πανελλαδική κινητοποίηση και την απεργία χωρίς συμμετοχή   αλλά με ανοιχτά μαγαζιά. Το γεγονός αυτό μας θυμίζει το ανέκδοτο με τους απεργούς Κινέζους που διαμαρτύρονταν για κάποια αντιλαϊκά μέτρα και δούλευαν ασταμάτητα φορώντας μια κόκκινη κορδέλα στα μαλλιά. Τουλάχιστον εκείνοι δούλευαν, οι δικοί μας τι έκαναν; Κι εσύ λαέ βασανισμένε  κάθισε στο καναπέ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ