ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για το γραφείο εύρεσης εργασίας της Χρυσής Αυγής

fonirodopis.gr

Τη διαβεβαίωση ότι το γραφείο ευρέσεως εργασίας που λειτουργεί από τη Χρυσή Αυγή θα κλείσει, εφόσον δεν τηρήσει τις νόμιμες διαδικασίες, έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΚΕ.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη για τη λειτουργία «γραφείου ευρέσεως εργασίας Ελλήνων Εύβοιας- Βοιωτίας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε ότι το γραφείο αυτό δεν πληροί τις διαδικασίες που επιτάσσει ο νόμος για την ίδρυσή του κσι αν δεν ολοκληρωθούν αυτές θα ελεγχθεί εκ νέου και θα κλείσει.

Σε κάθε περίπτωση, ο αρμόδιος υφυπουργός είπε πως, όπου έγιναν έλεγχοι, τα γραφεία (π.χ. Λειβαδιά, Χαλκίδα) ήταν κλειστά.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «φασιστική οργάνωση» προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών της και την παρέμβαση του προεδρεύοντος Χρ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος είπε πως μέσα στο Κοινοβούλιο απαιτούνται ήρεμοι τόνοι ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν διαφωνίες με τις πρακτικές του κόμματος.

Επί της ουσίας της ερώτησης ο κ. Παφίλης ανέφερε ότι η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύεται την ανεργία για να καλλιεργήσει τον ρατσισμό και το μίσος, ενώ χρησιμοποιεί μηχανισμό τραμπούκων και εκβιάζει επιχειρηματίες να αντικαταστήσουν τους αλλοδαπούς εργαζόμενους με Έλληνες με μεροκάματο 18 ευρώ.

Έτσι, είπε, καταστρατηγούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενώ μίλησε για φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις και ζήτησε να «κλείσουν τα δουλεμπορικά παραμάγαζα» που στήνει η ΧΑ.

«Καταδικάζουμε την αυτοδικία και πιστεύουμε ότι όχι μόνο δεν λύνουν προβλήματα, αντιθέτως μάλιστα» απάντησε ο κ. Παναγιωτόπουλος ο οποίος επανέλαβε για το συγκεκριμένο θέμα της αρμοδιότητάς του ότι γίνονται και θα συνεχιστούν οι έλεγχοι και θα επιβληθεί ο νόμος όπου δεν τηρείται.

Η ίδια η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή μιλά για προσπάθεια που έχει κοινωφελή σκοπό και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

«Την ίδια ώρα που οι μεγαλοεργολάβοι, το ιδιωτικό και κρατικό κεφάλαιο προσφέρουν σχεδόν αποκλειστικά εργασία σε λαθρομετανάστες, η Χρυσή Αυγή στέκεται στο πλευρό του δοκιμαζόμενου Έλληνα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ