ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Νέα επαρκή χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών των Δήμων ζητάνε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

fonirodopis.gr

Οι βουλευτές του  ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ  φέρνουν στη Βουλή με ερώτησή τους, το θέμα της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών. Οι συνεχείς περικοπές των κρατικών δαπανών στον τομέα της παιδείας έχουν οδηγήσει τις σχολικές επιτροπές σε αδυναμία κάλυψης των αναγκών των σχολικών μονάδων. Έτσι τα σχολεία αδυνατούν να αντιμετωπίσουν θέματα όπως η συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων, η προμήθεια αναλώσιμων υλικών και το πιο σημαντικό την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης.

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι βουλευτές κ.Αμανατίδης, κ. Καρά Γιουσούφ, κ.Βαμβακά, κ.Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, κ.Δριτσέλη, κ. Κανελλοπούλου, κ. Κουράκης, κ.Μαντάς, κ.Πάντζας και κ. Συρμαλένιος.

Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Καρά Γιουσούφ επισκέφτηκε την σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Κομοτηνής και ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους για τα τοπικά προβλήματα. Κύρια ανησυχία της επιτροπής αποτελεί η επαρκής προμήθεια των σχολικών μονάδων με πετρέλαιο θέρμανσης ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα θέρμανσης σε κανένα σχολείο του δήμου Κομοτηνής. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Αυτές τις μέρες μαθητές και εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στα σχολειά της χώρας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το σχολικό περιβάλλον όμως στο οποίο καλούνται να περάσουν 9 και πλέον μήνες, καθέ άλλο παρά φιλόξενο και κατάλληλο είναι. Συγκεκριμένα,  οι σχολικές μονάδες στην πλειονότητά τους είναι πλήρως ανέτοιμες και ακατάλληλες, αφού οι συνεχιζόμενες περικοπές στις χρηματοδοτήσεις των Δήμων και η μη απόδοση των απαραίτητων κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές αποστράγγισαν τα σχολεία από τους αναγκαίους πόρους για την κάλυψη θεμελιωδών λειτουργικών τους αναγκών.

Μόλις στις 3 του τρέχοντος μήνα, ως επικοινωνιακό τέχνασμα λίγο πριν σκάσει η βόμβα για την κυβέρνηση της έναρξης του νέου σχολικού έτους, εξεδόθη Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών με την οποία αποδίδεται στους Δήμους το ποσό των 20 εκατομμυρίων Ευρώ για την κάλυψη των τρεχουσών λειτουργικών αναγκών των σχολείων όλων των βαθμίδων. Πρόκειται ουσιαστικά για τη δεύτερη δόση των ΚΑΠ για το 2012 (από τις 4 τέσσερις συνολικά μέσα στο έτος) που θα έπρεπε να έχει αποδοδεί στους Δήμους μήνες τώρα -και αυτή σημαντικά μειωμένη σε σύγκριση με προηγούμενα έτη.

Είναι σαφές ότι επιχειρείται επικοινωνιακά η αποκλιμάκωση της κοινωνικής έντασης που προκύπτει από την εγκατάλειψη των σχολείων και των μαθητών στη μοίρα τους, αφού όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία, το παραπάνω ποσό δεν επαρκεί ούτε για τα στοιχειώδη. Αντίθετα, όπως φαίνεται από την κατανομή των πόρων ανά δήμο, το ποσό που τους αναλογεί δεν καλύπτει καν οφειλές των σχολείων σε προμηθευτές και σε λογαριασμούς από προηγούμενα έτη.

Παράλληλα, οι συνεχιζόμενες περικοπές των πόρων χρηματοδότησης των ΟΤΑ (ΚΑΠ) και η μη απόδοση της ΣΑΤΑ, οδηγούν ουσιαστικά τους Δήμους σε χρεοκοπία, και τους αιρετούς σε απόγνωση, αφού αδυνατούν να καλύψουν στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, όπως μισθοδοσίες υπαλλήλων και στήριξη των κοινωνικών τους δομών.

Οι συνέπειες της κατάστασης αυτής είναι τραγικές, με τα υπερχρεωμένα σχολεία να αδυνατούν να καλύψουν έξοδα για τις συντηρήσεις και επισκευές των μονάδων, τη θέρμανση, την προμήθεια αναγκαίας γραφικής ύλης, την αποπληρωμή λογαριασμών ρεύματος και νερού. Πολλοί είναι οι Διευθυντές σχολείων που αναγκάζονται να κάνουν περικοπές δαπανών από την ασφάλεια, υγιεινή και καθαριότητα των χώρων, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των μαθητών και των εργαζομένων.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται από την συνεχιζόμενη υποβάθμιση, απαξίωση και οικονομική αποστράγγιση της δημόσιας παιδείας από την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, οδηγεί -όπως συνέβη και την περσινή χρονιά- μεγάλο μέρος των οικονομικών υποχρεώσεων του κράτους να μετακυλιστεί εκ των πραγμάτων στους ήδη οικονομικά εξαθλιωμένους γονείς των μαθητών. Ποιος γονιός άλλωστε δε θα θυσίαζε μέρος των πενιχρών του εισοδημάτων για την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών στα σχολεία που φοιτούν τα παιδιά του; Έντεχνα η κυβερνητική τρόικα στην απεγνωσμένη της προσπάθεια για εξοικονόμηση πόρων, επιχειρεί να σφίξει κι άλλο το ζωνάρι των πολιτών, υποχρεώνοντάς τους να επωμιστούν κι αλλά κρατικά οικονομικά βάρη.

Επειδή αποτελεί ντροπή για τη χώρα και τους κυβερνώντες η ανεξέλεγκτη υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και η απαξίωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αφού επιτρέπουν να ξεκινά η νέα σχολική χρονιά χωρίς να έχουν αποδοθεί στους δήμους ικανοί πόροι για την κάλυψη βασικών λειτουργικών αναγκών των σχολείων,

Επειδή οι γονείς είναι απαράδεκτο να επωμίζονται τις δαπάνες για τις ανάγκες των υποχρηματοδοτούμενων σχολείων, και μάλιστα σε εξαιρετικά δυσχερείς οικονομικές συνθήκες, υποκαθιστώντας και φέτος το ρόλο του κράτους ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  • Θα λάβουν άμεσα απόφαση για τη νέα, επαρκή χρηματοδότηση των δήμων και των σχολικών επιτροπών ώστε να καλυφθούν οι θεμελιώδεις λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων της χώρας;
  • Θα προβούν σε ενέργειες ώστε να εξαιρεθούν οι σχολικές επιτροπές από τον αυξημένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης που επιβλήθηκε στο πετρέλαιο θέρμανσης καθώς και από τον ΦΠΑ στο φυσικό αέριο;».

ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2021: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εξετάσεων

Το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων 2021

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων 2021, όπως αυτό καθορίστηκε με σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις της Υπουργού Νίκης Κεραμέως.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Υπ. Εργασίας: Δεν ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στις 10 Μαΐου

Η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών θα εξεταστεί αργότερα ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών τη Δευτέρα, 10 Μαΐου, όπως ανέφερε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Με βάση διευκρινίσεις του υπουργείου, οι βρεφονηπιακοί παραμένουν κλειστοί, επειδή, εκτός των επιδημιολογικών δεδομένων, σύμφωνα με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τα μέτρα πρόληψης (χρήση μάσκας και διενέργεια self test), που εφαρμόζονται στις άλλες δομές που ανοίγουν (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε ηλικίες 0-4 ετών.

Η επιτροπή θα εκτιμήσει τις επιπτώσεις από το άνοιγμα των σχολείων και θα επανεξετάσει την πιθανότητα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σε περίπου 10 ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Διευκρινίσεις για τον δήθεν αποκλεισμό μειονοτικών εκπαιδευτικών από τον εμβολιασμό

Για ακόμη μια φορά μειονοτικά ΜΜΕ και φορείς διαστρέβλωσαν την πραγματικότητα – Τι απαντά ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Μπαντίκος

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Διευκρινίσεις για τον δήθεν αποκλεισμό μειονοτικών εκπαιδευτικών στα μειονοτικά Γυμνάσια – Λύκεια Ξάνθης και Κομοτηνής δίνει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ Κωνσταντίνος Μπαντίκος, με αφορμή δημοσιεύματα μειονοτικού Τύπου.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του αναφέρει:

«Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα μειονοτικών ΜΜΕ περί δήθεν αποκλεισμού από τον εμβολιασμό μειονοτικών εκπαιδευτικών στα μειονοτικά Γυμνάσια – Λύκεια Ξάνθης και Κομοτηνής αναφέρουμε τα ακόλουθα:

  1. Οι διευθύνσεις των δύο μειονοτικών Γυμνασίων-Λυκείων ανέφεραν την αδυναμία κάποιων μειονοτικών ιδιωτικών εκπαιδευτικών να δηλώσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εμβολιασμών την επιθυμία τους να εμβολιαστούν, με την ιδιότητά τους ως εκπαιδευτικοί.
  2. Η υπηρεσία μας επικοινώνησε άμεσα με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και ενημερώθηκε ότι ο αρμόδιος φορέας που διεξάγει την εθνική εκστρατεία εμβολιασμού ανέσυρε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΥΠΑΙΘ τα στοιχεία όλων των εκπαιδευτικών χωρίς καμία παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας και τα ενέταξε στην δική του ηλεκτρονική πλατφόρμα. Όπως ήταν φυσικό για μια τέτοια πολύπλοκη διαδικασία που αφορά χιλιάδες εκπαιδευτικούς,υπήρξαν και περιπτώσεις ιδιωτικών ή δημόσιων εκπαιδευτικών σε όλη την επικράτεια που δεν μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση εμβολιασμού λόγω ελλείψεων ή σφαλμάτων που υπήρχαν στα στοιχεία τους όπως αυτά ήταν δηλωμένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΥΠΑΙΘ. Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις υπήρχε η δυνατότητα υποβολής ένστασης ώστε να διορθωθούν οι ελλείψεις ή τα λάθη στα στοιχεία και να επιτραπείη υποβολή αίτησης εμβολιασμού.
  3. Για όλα τα ανωτέρω ενημερώθηκαν άμεσα οι Διευθύνσεις των δύο Μειονοτικών Γυμνασίων – Λυκείωνοι οποίες ενημέρωσαν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς (πλειονοτικούς και μειονοτικούς).
  4. Σημειώνουμε ότι ένα ανάλογο ζήτημα που είχε δημιουργηθεί πρόσφατα με την παραλαβή των εξετάσεων αυτοδιάγνωσης (selftest) είχε επιλυθεί άμεσα. Ενημερωθήκαμε και τότε ότι το πρόβλημα αδυναμίας πρόσβασης μέσω ΑΜΚΑ, οφειλόταν στο γεγονός ότι ορισμένοι μειονοτικοί ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί είχαν δηλώσει τα στοιχεία τους με λατινικούς χαρακτήρες, γεγονός που δημιούργησε πρόβλημα συμβατότητας στο σύστημα.Η Περιφερειακή Διεύθυνση φρόντισεαμέσως για την προμήθεια των δύο Μειονοτικών Γυμνασίων-Λυκείων με ικανό αριθμό και εφεδρικών εξετάσεων αυτοδιάγνωσης.
  5. Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτημα εμβολιασμού και βάσει των ηλικιακών τους ομάδων, άρα σε κάθε περίπτωση δεν υφίσταται πρόβλημα.
  6. Σημειώνουμε, επιπλέον, προς διασκέδαση ενδεχόμενων εντυπώσεων  ότι τα ανωτέρω δεν αφορούν στους 16 μετακλητούς δασκάλους από την Τουρκία, για τους οποίους λόγω έλλειψης ΑΜΚΑ οι συνεννοήσεις για τον εμβολιασμό τους έγιναν μέσω της εδώ διπλωματικής τους Αρχής.
  7. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση που υπηρετεί συντριπτικά μεγαλύτερος αριθμός μειονοτικών εκπαιδευτικών δεν διατυπώθηκε κανένα παράπονο. Μάλιστα, μειονοτικοί εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που εκδήλωσαν ανάλογο ενδιαφέρον, εμβολιάστηκαν νωρίτερα κάνοντας χρήση αδιάθετων εμβολίων.

Όπως προκύπτει από τα γεγονότα η διαδικασία εμβολιασμού ήταν και είναι ακριβώς η ίδια για όλους τους εκπαιδευτικούς. Τυχόν τεχνικά προβλήματα που είναι φυσικό να υπάρξουν σε μια τέτοια διαδικασία, αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς σε όλη την επικράτεια χάρη στις άοκνες προσπάθειες των εμπλεκόμενων Υπουργείων. Κανένας εκπαιδευτικός δεν έτυχε ούτε ευνοϊκής ούτε διακριτικής μεταχείρισης. Για όλους ίσχυσαν ακριβώς οι ίδιοι κανόνες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Σ.Φ. Κοινωνικής Διοίκησης ΔΠΘ: «Να δυναμώσει ο αγώνας για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων»

Ο φοιτητικός σύλλογος καλεί την κυβέρνηση να προγραμματίσει την έναρξη δια ζώσης όλων των μαθημάτων με άμεσο εμβολιασμό όλων των φοιτητών

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Να ανοίξουν τώρα οι σχολές για δια ζώσης διδασκαλία στο σύνολο των μαθημάτων, ζητάει ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης ΔΠΘ καλώντας την κυβέρνηση να προγραμματίσει τον άμεσο εμβολιασμό όλων των φοιτητών.

Στο ψήφισμα του, ο φοιτητικός σύλλογος αναφέρει:

«Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για το ασφαλές άνοιγμα των Πανεπιστημίων!!

Κάτω από την πίεση του δίκαιου αγώνα μας, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τη διενέργεια με φυσική παρουσία για τους φοιτητές του τελευταίου έτους και τους επί πτυχίω των πρακτικές ασκήσεων από 10 Μάη και των εργαστηριακών ασκήσεων. Από 15 Μάη θα ξεκινήσουν δια ζώσης και οι κλινικές ασκήσεις για τους φοιτητές του 5ου και 6ου έτους και των επί πτυχίω στις ιατρικές σχολές. 

Από την ανακοίνωση του Υπουργείου όμως, απουσιάζει η οποιαδήποτε αναφορά στους φοιτητές των υπόλοιπων ετών και των υπόλοιπων σχολών !  Για άλλη μία φορά το Υπουργείο κάνει λες και οι υπόλοιποι φοιτητές δεν υπάρχουν, λες και δεν έχουν δικαίωμα και ανάγκη για δια ζώσης εργαστήρια, κλινικές και πρακτικές. Η κοροϊδία δεν έχει όρια!

​Άφαντη είναι η παραμικρή αναφορά σε συγκεκριμένα μέτρα για να εξασφαλιστεί η τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων που επικαλείται το Υπουργείο! Για άλλη μία φορά η ευθύνη μετακινείται στις πλάτες των φοιτητών και των Ιδρυμάτων, με κίνδυνο μάλιστα ακόμα και το περιορισμένο άνοιγμα που ανακοινώθηκε να σκοντάψει σε εμπόδια λόγω έλλειψης καθηγητών, υποδομών και χρηματοδότησης.

Εδώ και τώρα το Υπουργείο να πάρει όλα τα μέτρα για:

● Άμεσο προγραμματισμό του εμβολιασμού όλων των φοιτητών

● Έναρξη δια ζώσης των πρακτικών μας

● Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας που θα δίνονται στους χώρους των πρακτικών, με ευθύνη του πανεπιστημίου.

● Να ανοίξουν τώρα οι σχολές μας για δια ζώσης διδασκαλία στο σύνολο των μαθημάτων

● Τακτικά διαγνωστικά τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ

● Να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες υποδομές αξιοποιώντας όλη την περιουσία του ΔΠΘ.

● Αύξηση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς από και προς τις σχολές και τις εστίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ13 ώρες πριν

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ: «Να απαλλαγούν οι επιχειρήσεις από το έξοδο των self test»

ΡΟΔΟΠΗ14 ώρες πριν

Ελευθέρια: Τη σεπτή εικόνα Θεομήτορος υποδέχθηκε η πόλη της Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ14 ώρες πριν

Μητσοτάκης: «Να υπάρξει πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών»

YΓΕΙΑ15 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 7 νέα κρούσματα στη Ροδόπη

ΡΟΔΟΠΗ19 ώρες πριν

Είδη ρουχισμού σε ορφανά παιδιά παρέδωσε η ΔΕΜΠ Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ19 ώρες πριν

Την αξία της οικογένειας στην Ελλάδα ανέδειξε σε διεθνές νομικό συνέδριο ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

TΟΥΡΚΙΑ19 ώρες πριν

Νέα πρόκληση Ακάρ: «Η Ελλάδα έχει επεκτατικές βλέψεις, δείτε τον χάρτη του 1821»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ19 ώρες πριν

Δημοσιογράφος του BBC αποδόμησε το κυβερνητικό αφήγημα για τα εμβόλια και τον τουρισμό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ21 ώρες πριν

Εκλογές για τις σχολικές εφορείες των μειονοτικών σχολείων, προανήγγειλε ο Ιλχάν Αχμέτ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ21 ώρες πριν

Ευχές από τον Δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν για το Ραμαζάν Μπαϊράμ

ΡΟΔΟΠΗ14 ώρες πριν

Ελευθέρια: Τη σεπτή εικόνα Θεομήτορος υποδέχθηκε η πόλη της Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ19 ώρες πριν

Δημοσιογράφος του BBC αποδόμησε το κυβερνητικό αφήγημα για τα εμβόλια και τον τουρισμό

ΡΟΔΟΠΗ22 ώρες πριν

Η πόλη της Κομοτηνής γιορτάζει τα 101 χρόνια απελευθέρωσης της

ΕΚΚΛΗΣΙΑ2 ημέρες πριν

Παντελεήμων: «Τα φετινά Ελευθέρια να γίνουν αφετηρία εθνικής και πνευματικής ανάτασης»

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Θρόμβωση στο πόδι 11 μέρες μετά το AstraZeneca – «Πώς γλίτωσα τον ακρωτηριασμό»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ3 ημέρες πριν

Επικήρυξαν με 300.000 ευρώ τους δολοφόνους 20χρονης στα Γλυκά Νερά

ΡΟΔΟΠΗ5 ημέρες πριν

Ημέρα μνήμης για τους αγώνες εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες πριν

Ροδόπη: Αγανάκτησε μέχρι και ο Τούρκος Πρόξενος με σκισμένη ελληνική σημαία σε σχολείο!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες πριν

Άνοιγμα γυμναστηρίων μόνο για τους εμβολιασμένους, ανακοίνωσε ο Γεωργιάδης

ΡΟΔΟΠΗ6 ημέρες πριν

Κομοτηνή – Φωτιά σε ταβέρνα: Προσπαθούσαν να ξηλώσουν το βυθιζόμενο κολωνάκι!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x