ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Στόχος, η αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων και των ιαματικών πηγών για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

FoniRodopis

Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την ανάδειξη και αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης αλλά και των ιαματικών πηγών της, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012, στην έδρα της Περιφέρειας, μετά από πρόσκληση που απεύθυναν από κοινού ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης και ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Αθανάσιος Καρούντζος.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης  οι Αντιπεριφερειάρχες Έβρου, Ροδόπης και Καβάλας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού – Πολιτισμού, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής ,οι Δήμαρχοι Νέστου, Παγγαίου, Αβδήρων, Τοπείρου, Μύκης, Κομοτηνής, Μαρώνειας –Σαπών και Αλεξανδρούπολης, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας καθώς και υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες που εμπλέκονται με το θέμα.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος ως προς την αξιοποίηση των Γεωθερμικών Πεδίων της περιφέρειας και συγκεκριμένα για εκείνα του Ερατεινού Χρυσούπολης και Ακπροποτάμου στην Καβάλα, του Εράσμιου –Μαγγάνων και  Νέας Κεσσάνης στην  Ξάνθη, Σαπών, Κρωβύλης και Λίμνης Μητρικού στη Ροδόπη, καθώς και Αρίστηνου και Τυχερού στον Έβρο.

Ακόμη προτάχθηκε η ανάγκη ανάπτυξης του θερμαλισμού και της αξιοποίησης  των ιαματικών νερών της Περιφέρειας, τα οποία αξιολογούνται ως υψηλής ποιότητας σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, μέσα από ενεργή συμμετοχή της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης αλλά και ιδιωτικών επενδύσεων, προκειμένου να υπάρξει τουριστική ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας και δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην περιοχή.

Τέλος συμφωνήθηκε να προχωρήσουν εκείνες οι συντονισμένες ενέργειες, ενόψει της αναθεώρησης του Νόμου «Καλλικράτη» προκειμένου να υπάρξουν οι σχετικές διαδικασίες με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος στην  Αυτοδιοίκηση (Τοπική και Περιφερειακή).

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΗΠΟΥ2 εβδομάδες πριν

STIHL – Αθανάσιος Παρμάκης

Επιλέξτε την δύναμη που σας ταιριάζει! Βενζινοκίνητο, ηλεκτρικό ή επαναφορτιζόμενο, η STIHL διαθέτει δεκάδες επιλογές σε κάθε κατηγορία προϊόντος που...

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ - ΠΟΔΗΛΑΤΑ2 εβδομάδες πριν

ΑΪΧΑΝ bikes

Ποδήλατα – Service – Ανταλλακτικά

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ2 εβδομάδες πριν

Bonsai Mekkos Flowers

Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί οποιαδήποτε σύνθεση λουλουδιών για κάθε μοναδική περίσταση

PIZZA2 εβδομάδες πριν

Pizza King

Όλες οι πίτσες ψήνονται σε ξυλόφουρνο, με παραδοσιακή ζύμη και πάντα με τα πιο φρέσκα και αγνά υλικά

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο «Ο Αιγύπτιος»

Φρέσκα ψάρια θάλασσας του Θρακικού πελάγους

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ3 εβδομάδες πριν

Ψηφιακό Φωτοτυπικό Κέντρο «Copy Center»

Θέλετε εκτυπώσεις ποιότητας, γρήγορα και σε ανταγωνιστικές τιμές;

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ4 εβδομάδες πριν

Στεγνοκαθαριστήρια «Ήλιος»

Σας τα επιστρέφουμε σαν καινούρια… πάντα σε πολύ καλές τιμές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ