ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

Καθυστερήσεις στη συγκρότηση Υγειονομικών Επιτροπών του ΚΕΠΑ Ροδόπης, επισημαίνει ο Χατζηοσμάν

fonirodopis.gr

Ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, με θέμα τις καθυστερήσεις στη συγκρότηση Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕ.Π.Α. στη Ροδόπη.  Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.

Στη Ροδόπη παρατηρούνται τεράστιες καθυστερήσεις στην συγκρότηση Υγειονομικών Επιτροπών για την εξέταση αιτημάτων χορήγησης συντάξεων αναπηρίας. Υπάρχουν περιπτώσεις αιτημάτων που εκκρεμούν περισσότερο από ένα έτος με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται μεγάλος όγκος αιτημάτων και η εξυπηρέτηση να γίνεται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς.

Οι δικαιούχοι συντάξεων αναπηρίας μένουν ακάλυπτοι ασφαλιστικά για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αν αναλογιστεί κανείς και την αδυναμία τους να εργαστούν και να απασχοληθούν οπουδήποτε, αντιλαμβάνεται τον Γολγοθά επιβίωσης των συνανθρώπων μας και τις στερήσεις που υφίστανται, ενώ ερωτηματικά τίθενται και στο αν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα κόστη χορήγησης φαρμάκων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ερωτάται ο Υπουργός :

  1. Πόσες αιτήσεις για χορήγηση συντάξεων αναπηρίας βρίσκονται σε εκκρεμότητα στα αρχεία του ΚΕ.Π.Α. Ροδόπης; Ποιος είναι ο μέσος χρόνος αναμονής για την εξέταση των αιτημάτων;
  2. Πού οφείλονται οι τεράστιες καθυστερήσεις στην συγκρότηση Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕ.Π.Α. στη Ροδόπη;
  3. Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός ως προς τη συγκρότηση επιτροπών προκειμένου στο άμεσο μέλλον να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και να προκύψει ένα εύλογο χρονικό διάστημα αναμονής για την εξέταση των αιτημάτων;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ