ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Για ζητήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης ενημέρωσε τον Αρβανιτόπουλο ο Χατζηοσμάν

fonirodopis.gr

Τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο επισκέφτηκε ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο βουλευτής ζήτησε ενημέρωση για την ετοιμότητα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στην Ροδόπη ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Ακολούθησε αναλυτική συζήτηση για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων στην Ροδόπη, για τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και τον προγραμματισμό του Υπουργείου.

Σημαντικό μέρος της συζήτησης αναλώθηκε και στα ζητήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης. Ο βουλευτής ενημέρωσε τον Υπουργό για την υφιστάμενη κατάσταση της μειονοτικής εκπαίδευσης και ζήτησε την συνδρομή του στην επίλυση των προβλημάτων.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον βουλευτή για την επίσκεψη και δεσμεύτηκε να εξετάσει αναλυτικά τα ζητήματα που του έθεσε.

Ο βουλευτής στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Υπουργείο πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα, Αθανάσιο Κυριαζή, και την Ειδική Γραμματέα, Αθηνά Λινού, με ανάλογο αντικείμενο συζήτησης.

Κατά την έξοδό του από το Υπουργείο ο βουλευτής προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις: «Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει μία νέα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά. Είμαι πολύ χαρούμενος με την ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή των νέων φοιτητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Οι νέοι φοιτητές μας από τη Ροδόπη πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις και τους εύχομαι καλή αρχή και καλή δύναμη στο νέο τους ξεκίνημα. Συγχρόνως, πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στην νέα σχολική χρονιά, να δούμε αν υπάρχουν ελλείψεις, να αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα.

Αυτός υπήρξε ο κύριος σκοπός επίσκεψής μου στον Υπουργό τον οποίο συναντάω για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, όπως και τον Γενικό Γραμματέα, και θεωρώ ότι μπορούμε να έχουμε μία καλή συνεργασία. Βασικό μου μέλημα είναι και η μειονοτική εκπαίδευση. Υπάρχουν πολλά προβλήματα ακόμα που πρέπει να δούμε και να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις κι εύχομαι να έχουμε παραγωγικά αποτελέσματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ