ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Χωρίς προβλήματα η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στη Ροδόπη

fonirodopis.gr

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αναμένεται να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά στη Ροδόπη. Ήδη έχουν διανεμηθεί τα πρώτα βιβλία σε πέντε σχολεία της περιοχής ενώ τις επόμενες ημέρες και μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχουν διανεμηθεί όλα τα βιβλία σε κάθε σχολική μονάδα.

«Μέχρι στιγμής έχουν διανεμηθεί σε πέντε σχολεία, στην Ξυλαγανή και στις Σάπες και έπεται συνέχεια. Την Πέμπτη θα διανεμηθούν σε άλλα τέσσερα σχολεία. Ευελπιστούμε ότι μέχρι και τις 12 Σεπτεμβρίου τα βιβλία θα έχουν διανεμηθεί παντού και από εκεί και πέρα είναι θέμα του Διευθυντή της κάθε σχολικής μονάδας, με τη βοήθεια των συναδέλφων καθηγητών, να διανείμουν τα βιβλία ούτως ώστε οι μαθητές να τα έχουν στη διάθεση τους την πρώτη ημέρα. Δεν θα έχουμε το περσινό πρόβλημα. Δεν λείπει κανένα σύγγραμμα και κανέναν βιβλίο καμιάς τάξης και κανενός μαθήματος» σημείωσε ο Διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ροδόπης, Θεόδωρος Μούχτσης, στη ΦΩΝΗ.

Εκεί που ενδεχομένως υπάρξει κάποιο πρόβλημα είναι στην έλλειψη διδακτικού προσωπικού, το οποίο πάντως αναμένεται να καλυφθεί με τους αναπληρωτές και τους ωρομίσθιους,.

«Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι θα γίνει με το διδακτικό προσωπικό. Σίγουρα υπάρχουν σε κάποιες ειδικότητες ελλείψεις, όπως για παράδειγμα των φιλολόγων, και ευελπιστούμε ότι τάχιστα θα αναπληρωθούν οι καθηγητές, οι οποίοι είναι στη λίστα των αναπληρωτών και έχουν υποβάλλει αιτήσεις.

Για διορισμούς δεν περιμένουμε και πολλούς γιατί η ανακοίνωση μιλάει για 185 όλων των ειδικοτήτων σε όλη την Ελλάδα. Αντιλαμβάνεστε ότι όταν έχουν φύγει μόνο από εμάς 17 συνταξιούχοι, δεν καλύπτονται εύκολα από τους 185. Το νούμερο αυτό είναι και για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και άλλες περιοχές. Άρα λοιπόν αυτές οι ανάγκες πρέπει να καλυφθούν από αναπληρωτές ή ωρομίσθιους καθηγητές» σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Μούχτσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ