ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

«Όνειδος για τον ελληνικό πολιτισμό οι κινήσεις της Χρυσής Αυγής»

fonirodopis.gr

Ανακοίνωση εις βάρος της Χρυσής Αυγής εξέδωσε η «Τουρκική μειονοτική κίνηση για τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα» με αφορμή τα γεγονότα του φετινού καλοκαιριού στην περιοχή της Θράκης και συγκεκριμένα τα επεισόδια στην «τουρκική νεολαία» Κομοτηνής αλλά και τις μηχανοκίνητες πορείες σε χωριά της Ροδόπης και της Ξάνθης.

Η Τουρκική μειονοτική κίνηση τονίζει ότι παρόμοια γεγονότα δεν έλαβαν χώρα ούτε καν την περίοδο της χούντας, τα οποία όπως και επισημαίνει αποτελούν στίγμα και όνειδο για τον ελληνικό πολιτισμό, για τον οποίο τόσο πολύ κόπτεται ο Αντώνης Σαμαράς.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται αναλυτικά :

«Η Τουρκική Μειονοτική Κίνηση για τα Ανθρώπινα και Μειονοτικά Δικαιώματα καταδικάζει την απίστευτη έξαρση εθνικιστικής και ρατσιστικής βίας που ξέσπασε φέτος το καλοκαίρι στη Θράκη σε βάρος της μειονότητας, με πρωτοφανείς διαστάσεις αγριότητας που όμοιες της είχε πολλές δεκαετίες να βιώσει η μειονοτική κοινωνία της περιοχής.

Είναι πραγματικά ασύλληπτο για μια δημοκρατική Πολιτεία να αφήνει ανεξέλεγκτα τα εγκληματικά τρομοκρατικά στοιχεία της Χρυσής Αυγής να αλωνίζουν δημιουργώντας κλίμα εκφασισμού. Θεωρούμε ότι οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΝΔ–ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ είναι τεράστιες, διότι σε επίσημο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία της Κομοτηνής ενάντια στην ίδρυση στρατοπέδων μεταναστών, στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι δημόσιοι παράγοντες της περιοχής (δήμαρχοι, εκπρόσωποι κομμάτων, αρχιερείς κλπ) δεν ελήφθησαν τα στοιχειωδώς απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προληφθούν από την Αστυνομία οι επιθετικές ενέργειες των χρυσαυγιτών και να προστατευτούν τα ίδια τα μέλη της μειονότητας, καθώς και τα γραφεία των συλλόγων τους.

Αν αυτή τη φορά ρίχτηκαν μπουκάλια, τίποτε δεν μας εγγυάται ότι την επόμενη φορά δεν θα εκσφενδονιστούν βόμβες μολότωφ, ώστε το φασιστικό παρακράτος, με την εγκληματική ανοχή του επίσημου κράτους, να εμφυσήσει για άλλη μια φορά στην ελληνική ιστορία τρόμο και φόβο στις ψυχές των Τούρκων μειονοτικών πολιτών, που απλώς διεκδικούν το αυτονόητο ανθρώπινο δικαίωμα τους στην ισοτιμία, την ειρηνική συνύπαρξη και τη διατήρηση της διαφορετικότητας τους.

Η ιδιότυπη αυτή ασυλία που απολαμβάνει ο εσμός της χρυσαυγίτικης συμμορίας, ενδεδυμένος με τη λεοντή νόμιμου πολιτικού κόμματος, δηλαδή το γεγονός ότι ουδείς τιμωρήθηκε για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από τα γραφεία της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, άναψε το πράσινο φως για τη συνέχιση της φασιστικής τρομοκρατίας κατά τις επόμενες μέρες. Ειδικότερα, είναι προφανές ότι αποτελεί αποτροπιασμό για κάθε δημοκρατικό πολίτη η τακτική βίαιη εισβολή 25 ατόμων με μοτοσυκλέτες κατά τη διάρκεια προσευχής Μουσουλμάνων σε χωριά της Ξάνθης και Ροδόπης και έξω από τζαμιά, που διήρκεσε πάνω από 15 μέρες. Τέτοια επονείδιστη ενέργεια θρησκευτικής μισαλλοδοξίας από παρακρατικούς τραμπούκους δεν είχε συμβεί ούτε καν την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας !!

Την ώρα δηλαδή που ακόμη και η χούντα δεν είχε τολμήσει να θίξει το δικαίωμα εκδήλωσης θρησκευτικής λατρείας των Μουσουλμάνων, είναι θλιβερό να σημειώνονται τέτοια αποκρουστικά έκτροπα σε περίοδο επίσημης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και υποτιθέμενου σεβασμού των δικαιωμάτων των πολιτών, κατοχυρωμένων μάλιστα από το Σύνταγμα και από Διεθνείς Συνθήκες !! Δυστυχώς, είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και μετά το πέρας αυτής της πρωτόγνωρης προσβολής και ύβρεως σε βάρος του θρησκευτικού συναισθήματος και του πιστεύω των θρησκευόμενων Μουσουλμάνων της Θράκης, η ελληνική πολιτεία δεν έπραξε τίποτε προκειμένου να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι δράστες του απεχθούς αυτού κρούσματος Ισλαμοφοβίας.

Κατά συνέπεια, ως Τουρκική Μειονοτική Κίνηση για τα Ανθρώπινα και Μειονοτικά Δικαιώματα, εκτιμούμε ότι τα γεγονότα του φετινού καλοκαιριού στην περιοχή μας, αλλά και γενικότερα οι συλλήψεις και διώξεις μεταναστών με μοναδικό ενοχοποιητικό στοιχείο το διαφορετικό τους χρώμα (!!), αποτελούν στίγμα και όνειδος για τον ελληνικό πολιτισμό, για τον οποίον τόσο πολύ κόπτεται στα λόγια ο κ. Αντώνης Σαμαράς.

Τέλος, χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του δημάρχου Τοπείρου και τοπικών βουλευτών και κομματικών στελεχών της Ξάνθης από τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, καθώς και τοπικών Συλλόγων, να εκδώσουν σαφέστατη ανακοίνωση με την οποία καταδικάζουν όλους όσοι επιχειρούν να καλλιεργήσουν κλίμα ρατσισμού και μισαλλοδοξίας και που αποτελούν απειλή για την προώθηση και εμπέδωση των δημοκρατικών ανθρωπιστικών αξιών της ανεξιθρησκείας και της πολιτισμικής συνύπαρξης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ