ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ – Αύξηση των εισακτέων της Ροδόπης

Αύξηση των βάσεων στις Σχολές του ΔΠΘ. Στους 600 ο αριθμός των εισακτέων από τη Ροδόπη – Δείτε όλα τα ονόματα των επιτυχόντων από την περιοχή μας.

fonirodopis.gr

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας με τις Σχολές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης να παρουσιάζουν αύξηση, κυρίως στη Νομική Σχολή, και τον αριθμό των εισακτέων από τη Ροδόπη να αυξάνεται σε σχέση με πέρσι κατά 40 και πλέον σπουδαστές πλέον και να αγγίζει τον αριθμό των 600.

Δείτε τις βάσεις από το fonirodopis.gr αλλά και από τη διεύθυνση results.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι θα μπορούν να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, όνομα πατρός και μητρός).

Όσον αφορά τη Ροδόπη, φέτος είχαμε περισσότερες επιτυχίες σε σχέση με πέρσι κατά 40 και πλέον σπουδαστές. Πέρσι είχαν εισαχθεί περίπου 560 ενώ φέτος 600 ακριβώς. Από αυτούς οι 171 είναι μουσουλμάνοι μαθητές και οι υπόλοιποι χριστιανοί ενώ οι 35 περίπου προέρχονται από τα ΕΠΑΛ.

Στις Σχολές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης παρατηρήθηκε άνοδο στις βάσεις, κυρίως στη Νομική Σχολή και στις Σχολές της Αστυνομίας, ενώ πτώση παρατηρήθηκε στις Παιδαγωγικές Σχολές, όχι μόνο του ΔΠΘ αλλά σε όλη την επαρχία, όπου υπήρξε πτώση έως και 1.500 μόρια.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι από τη Ροδόπη επέλεξαν ως πρώτη επιλογή Σχολές της Κομοτηνής, όμως όπως διευκρίνισε και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θεόδωρος Μούχτσης, κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη σε πολλές περιπτώσεις λόγω αύξησης των βάσεων με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι να εισαχθούν σε Σχολές δεύτερης ή τρίτης επιλογής τους.

Ο κ. Μούχτης πάντως επεσήμανε ότι λογικά θα υπάρξουν μαθητές από την περιοχή που πρώτευσαν στις Σχολές επιλογής τους, κάτι το οποίο θα γνωρίζουμε όταν δοθούν αναλυτικότερα αποτελέσματα από το Υπουργείο Παιδείας.

Τέλος, όσον αφορά τη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής και το εάν αυτή θα λειτουργήσει, ο κ. Μούχτσης δήλωσε στη ΦΩΝΗ ότι «η διανομή των επιτυχόντων σε αυτές τις Σχολές γίνεται μέσα από τη διαδικασία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Τώρα αν θα λειτουργήσει η Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής είναι θέμα του αντίστοιχου Υπουργείου και η κατανομή των επιτυχόντων θα γίνει από αυτούς».

Από 11 έως 28 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές των πρωτοετών

Φέτος υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο 116.173 μαθητές. Εισήχθησαν 80.615 (45.559 στα ΑΕΙ και 32.689 στα ΤΕΙ), ενώ οι 15.000 από αυτούς προέρχονται από τις λεγόμενες ειδικές κατηγορίες (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι κλπ).

Το ποσοστό επιτυχίας κυμάνθηκε στο 69%, από 62% πέρυσι, γεγονός που ο κ. Παπαθεοδώρου απέδωσε στη «συμβατότητα» των θεμάτων με τις γνώσεις των μαθητών. Οι κενές θέσεις φέτος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι 1.150 από 1.568 πέρυσι.

Ο κ. Παπαθεοδώρου έκανε γνωστό ότι οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου.

Οι επιτυχόντες από τη Ροδόπη

Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλους τους επιτυχόντες από τη Ροδόπη :

Οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ