ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ζητάει ο Νίκος Φακιρίδης

fonirodopis.gr

Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής με αφορμή την άσχημη οικονομική κατάσταση των Δήμων και το επικείμενο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, ζητάει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Φακιρίδης, με επιστολή του στην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Σοφία Μενεσελίδου.

Στην επιστολή του ο κ. Φακιρίδης αναφέρει αναλυτικά :

«Σε πολλές από τις ομιλίες μας στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και σχετικά πρόσφατα, αναφερθήκαμε στις κυβερνητικές αποφάσεις που επέβαλαν περικοπές στα έσοδα των Δήμων και του δικού μας δήμου φυσικά. Αποφάσεις τις οποίες καταγγείλαμε επανειλημμένα.

Αποφάσεις που είναι αποτέλεσμα των μνημονίων αλλά και του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

Οι τελευταίες όμως περικοπές, στα οικονομικά των Δήμων (και του δικού μας) σε συνδυασμό με τις δανειακές υποχρεώσεις του Δήμου (γνωστές οι αιτίες), καθιστούν προβληματική την πληρωμή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων, τη λειτουργία του Δήμου και των κοινωνικών δομών του.

Η ΚΕΔΕ (κεντρικό όργανο των Δήμων) ανακοίνωσε έκτακτο συνέδριο στις 30/8/2012, μάλλον για να εκτονώσει τις αντιδράσεις των διοικούντων τους Δήμους.

Η  Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Αττικής αποφάσισε 48ωρο κλείσιμο των Δήμων (μειοψήφησε η παράταξη της ΝΔ) Αττικής. Επειδή :

1. Εκτιμάμε ότι δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε ανησυχήσει για τα οικονομικά του Δήμου και την κρίσιμη κατάσταση που διαμορφώνεται.

2. Εκπρόσωποι του Δημοτικού συμβουλίου θα συμμετέχουν στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 30-8-2012

Σας καλούμε κε πρόεδρε να συγκαλέσετε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να διεκδικήσουμε την εδώ και τώρα χρηματοδότηση των Δήμων και να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στην πολιτική που οδηγεί τους Δήμους στη χρεοκοπία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ