ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωπαϊκά προγράμματα για αυτοαπασχολούμενους και επιχειρηματίες

fonirodopis.gr

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης πρόκειται να υλοποιήσει δύο επιδοτούμενα προγράμματα θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης για τα μέλη του στα πλαίσια του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013» και του έργου «LONG LIFE TRAINING AS A TOOL FOR IMPROVEMENT OF EMPLOYABILITY & COMPETITIVENESS /EMPLOCOMP», για την συμμετοχή των οποίων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Ο στόχος είναι να υπάρξει ουσιαστική κι επαρκής εκπαίδευση σε νευραλγικά αντικείμενα που ανακύπτουν και λόγω της οικονομικής κρίσης σε στελέχη επιχειρήσεων που αναζητούν διεξόδους  έτσι ώστε με την καλύτερη οργάνωση και διαχείριση να συμβάλλουν στην ανεύρεση λύσεων.

Το θέμα των σεμιναρίων είναι:

1) Οικονομική διαχείριση και τεχνικές είσπραξης οφειλών και υποχρεώσεων που απευθύνεται σε 25 εκπαιδευόμενους (επιχειρηματίες ή στελέχη τους) οι οποίοι εκτός από την ενημέρωση γύρω από την εξυπηρέτηση του πελάτη, τα παράπονα των οφειλετών θα πάρουν και βασικές αρχές εργατικού Δικαίου και λειτουργίας των επιχειρήσεων μέσω των συνεργιών, αλλά και στοιχεία για την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία.

2) Οργάνωση και διοίκηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με έμφαση σε περιόδους κρίσης που αφορά 25 αυτοαπασχολούμενους,επιχειρηματίες ή στελέχη τους, με αναφορές στην διαχείριση δύσκολων καταστάσεων, στις βασικές αρχές της οικονομίας, την αξιοποίηση τουμάρκετινγκ κ.α. ενότητες που θα τους φανούν χρήσιμες στην επιχειρηματική τους δράση.

Και τα δυο σεμινάρια περιλαμβάνουν 40 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης στην Κομοτηνή οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε πιστοποιημένη δομή εκπαίδευσης (ΚΕΚ) και 10 ώρες διακρατικής συνεργασίας στην Βουλγαρία.

Σκοπός των προγράμματος είναι να αντιληφθούν οι καταρτιζόμενοι, με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο την ουσία της έννοιας της οργάνωσης και πόσο μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις σε περιόδους κρίσης καθώς και το συνολικό πλαίσιο των πωλήσεων. Ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης δίνοντας έμφαση στην οργάνωση της επιχείρησής τους θα μπορούν να βρουν νέους τρόπους προσέγγισης της αγοράς και των πελατών τους. Πολλές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της σημερινής οικονομικής κρίσης παρουσιάζουν αβεβαιότητα και μεγάλο προβληματισμό στη μελλοντική τους ανάπτυξη. Οι επιχειρήσεις αυτές θα μπορούσαν να δουν την περίοδο της κρίσης σαν ευκαιρία να επαναξιολογήσουν τα υφιστάμενα σχέδιά τους και τη στρατηγική τους καθιστώντας τα πιο αποτελεσματικά.

Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης που έχει εμπειρία στην υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων και δράσεων καλεί τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν με την δομή υποκίνησης του προγράμματος στα γραφεία του, (τηλ. 2531022831 & 2531036831,) για να λάβουν πληροφορίες και να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή γιατί η υλοποίηση των προγραμμάτων θα ξεκινήσει στα μέσα Σεπτέμβρη. Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης ΕΤΠΑ κατά 85% και το υπόλοιπο 15% είναι εθνική συμμετοχή.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 20η Αυγούστου 2012. Σχετικές πληροφορίες καθώς και η ειδική αίτηση συμμετοχήςείναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου (www.rodopicci.gr στην ενότητα Πρόγραμμα Emplocomp-δράσεις εκπαίδευσης).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ