ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη «φάκα» του ΣΔΟΕ δύο ανώτεροι υπάλληλοι του τελωνείου της Ορεστιάδας

fonirodopis.gr

Στο μονομελές πλημμελειοδικείο της Ορεστιάδας εκδικάζεται η υπόθεση του διευθυντή του και του προϊσταμένου του τμήματος δικαστικών του Τελωνείου της περιοχής, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της «απιστίας προς την υπηρεσία» και της «απείθειας».

Οι δύο τελωνειακοί υπάλληλοι συνελήφθησαν από άνδρες του ΣΔΟΕ, κατηγορούμενοι για αδικήματα που αφορούν εκτελωνισμό εμπορευμάτων που εισαγόταν από την Τουρκία, χωρίς να αποδίδεται το σύνολο του ΦΠΑ και των τελών, με συνέπεια να ζημιώνεται το ελληνικό δημόσιο.

Η υπόθεση αφορά φορτηγό διεθνών μεταφορών που εισήλθε στη χώρα μας από το μεθοριακό σταθμό Κήπων, το οποίο έλαβε πιστοποιητικά τράνζιτ από το τελωνείο Ορεστιάδας και ενώ κατευθυνόταν προς Βουλγαρία, χωρίς δικαιολογία επέστρεψε ξανά στην Ελλάδα.

Από την έρευνα του ΣΔΟΕ προέκυψε ότι στην υπόθεση παρενέβησαν τελωνειακοί υπάλληλοι, ενώ το Δημόσιο από τη μη καταβολή δασμών και ΦΠΑ, υπέστη ζημία 4.000 ευρώ.

Παράλληλα οι άνδρες του ΣΔΟΕ διενεργούν έρευνα και για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις που αφορούν απώλειες εσόδων από το συγκεκριμένο τελωνείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ