ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιβεβαίωση της ΦΩΝΗΣ από Πετρίδη για το δρόμο του Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής

fonirodopis.gr

Ο Δήμος Κομοτηνής καλείται τώρα ή να αποζημιώσει τους δημότες με ένα ποσό των 60.000 ευρώ ή να προχωρήσει στη διάνοιξη του δρόμου, όπως προβλέπεται και από το ρυμοτομικό σχέδιο της πόλης

Το δημοσίευμα της ΦΩΝΗΣ με τίτλο «Σε νέες περιπέτειες βάζει το Δήμο Κομοτηνής η Λέσχη Κομοτηναίων» επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης, ύστερα από συνομιλία που είχε μαζί μας.

Σύμφωνα με όσα μας είπε ο κ. Πετρίδης, όντως πριν από πολλά χρόνια και επί δημαρχίας Παπαδριέλλη, ο Δήμος Κομοτηνής είχε λάβει την απόφαση να προχωρήσει σε διάνοιξη του δρόμου που βρίσκεται μπροστά από το Βυζαντινό Φρούριο και παράλληλα με την οδό Δημοκρατίας.

Τότε, κάτοικοι της περιοχής είχαν πληρώσει ένα αξιοσέβαστο ποσό στο Δήμο λόγω της υπεραξίας που θα αποκτούσαν οι ιδιοκτησίες τους αυτές. Την πράξη αυτή όμως προσέβαλε δικαστικά ένας άλλος δημότης με αποτέλεσμα αυτή να ακυρωθεί από το αρμόδιο δικαστήριο.

Μετά και την απόφαση του δικαστηρίου, ο Δήμος Κομοτηνής ως όφειλε έπρεπε να επιστρέψει τα χρήματα των κατοίκων πίσω, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ καθώς οι μετέπειτα Δήμαρχοι διαβεβαίωναν τους κατοίκους ότι θα έπαιρναν νέα απόφαση προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διάνοιξη του δρόμου.

Η υπομονή των δημοτών όμως που πλήρωσαν τότε εξαντλήθηκε φέτος όταν και είδαν τους ιδιοκτήτες της Λέσχης Κομοτηναίων να διαμορφώνουν ανάλογα τον χώρο που βρίσκεται ανάμεσα στο ιστορικό κτίριο και το Βυζαντινό Φρούριο και ο οποίος θα αποτελούσε κομμάτι του νέου δρόμου, καθώς θεώρησαν ότι ούτε και τώρα, επί Δημαρχίας Πετρίδη, πρόκειται να γίνει το έργο για το οποίο πλήρωσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΦΩΝΗΣ, οι δημότες επρόκειτο να στείλουν εξώδικο στο Δήμο Κομοτηνής μέσω του οποίου θα απαιτούσαν την επιστροφή των χρημάτων τους έντοκα, ένα ποσό ύψους 60.000 ευρώ περίπου.

Τώρα, ο Δήμαρχος Πετρίδης καλείται να πάρει μια δύσκολη απόφαση. Ή να επιστρέψει τα χρήματα αυτά, τα οποία δεν περισσεύουν από τα ταμεία του Δήμου, ή να προχωρήσει στη δημιουργία νέας πράξης διάνοιξης της νέας οδού, έργο για το οποίο πάλι δεν υπάρχουν χρήματα και θα χρειαστούν περίπου τέσσερα χρόνια ώστε να αποπερατωθεί.

Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Πετρίδης «κληρονόμησε» από τους προκατόχους του αρκετά βάσανα, τα οποία όσο περνάει ο καιρός βγαίνουν το ένα μετά το άλλο και για τα οποία ο ίδιος, αν και δεν ευθύνεται καθόλου, θα πρέπει να βρει μια άμεση λύση.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η διάνοιξη του δρόμου προβλέπεται σύμφωνα με το ρυμοτομικό σχέδιο της πόλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ