ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόγειες κινήσεις στη Θράκη για την ανατροπή της βούλησης των πολιτών

fonirodopis.gr

Οι μεθοδεύσεις παρασκηνιακών κύκλων και η τρομοκρατία που προσπάθησαν να επιβάλουν διάφοροι δημοσιογραφικοί κύκλοι έφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα

Οι χριστιανοί ψηφοφόροι δεν ανταποκρίθηκαν στα σενάρια ενώ οι μουσουλμάνοι συσπειρώθηκαν ακόμα πιο πολύ

Χαρακτηριστικό του κλίματος που δημιουργήθηκε για το θέμα αυτό είναι και η εκπομπή του κρατικού τούρκικου καναλιού που παρουσίασε ρεπορτάζ από την κεντρική πλατεία της Κομοτηνής με συνομιλητές Τούρκους δημοσιογράφους και μειονοτικούς πολιτευτές που προανήγγειλαν μαζική προσέλευση χιλιάδων ατόμων από τη γειτονική χώρα προκειμένου να ψηφίσουν !!!

Στον πίνακα των εκλογικών αποτελεσμάτων της 6ης Μαΐου που αναδημοσιεύουμε σήμερα φαίνεται καθαρά η προτίμηση των  ψηφοφόρων, τις ψήφους που πήρε ο κάθε υποψήφιος κάθε κόμματος και μπορεί κάθε αναγνώστης να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα

Όπως φαίνεται και σύμφωνα με  τον ισχύοντα εκλογικό νόμο οι τρεις βουλευτικές έδρες κατανέμονται στα τρία κόμματα που παίρνουν τις περισσότερες ψήφους. Στις  προηγούμενες εκλογές εκλέχτηκαν απο το ΠΑΣΟΚ που πήρε 18.364 ψήφους ο Αχμέτ Χατζηοσμάν που ψηφίστηκε από 10.772 ψηφοφόρους, από τη ΝΔ που πήρε 12.569 ψήφους ο Ευριπίδης Στυλιανίδης που ψηφίστηκε από 7.920 ψηφοφόρους και από τον ΣΥΡΙΖΑ  που πήρε 6.471 ψήφους ο Αϊχάν Καρά Γιουσούφ που  ψηφίστηκε από 2.895 ψηφοφόρους.

Ο Αχμέτ Ιλχάν που ψηφίστηκε από 10.569 ψηφοφόρους δεν εκλέχτηκε γιατί δημοκρατική Συμμαχία της κ. Ντόρας Μπακογιάννη δεν μπήκε στη Βουλή.

Σήμερα, όμως έχουμε μια διαφορετική κατάσταση αφού  ο αποτυχών στις προηγούμενες εκλογές Αχμέτ Ιλχάν  μεταπήδησε στο κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς και εντάχθηκε στη πρώτη θέση του ψηφοδελτίου  δημιουργώντας νέα δεδομένα ενώ δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη και η αποχώρηση του μειονοτικού υποψηφίου της ΝΔ Εμίνογλου που ψηφίστηκε από 2.092 ψηφοφόρους και που δεν θα είναι υποψήφιος στις νέες εκλογές με ότι αυτό συνεπάγεται για το κόμμα της ΝΔ ενώ κατά γενική ομολογία ο αντικαταστατής του δεν έχει την ίδια εκλογιμότητα.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα τα κόμματα που διεκδικούν τις τρεις βουλευτικές έδρες είναι το ΠΑΣΟΚ των 18.384 ψήφων, η ΝΔ των 12.569 ψήφων, ο ΣΥΡΙΖΑ των 6.471 ψήφων και η ΔΗΜΑΡ των 12.552 ψήφων.

Το γεγονός ότι αποχώρησε ο υποψήφιος Εμίνογλου από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ ερμηνεύεται ότι είναι θέμα μεθόδευσης προκειμένου να αποδυναμωθεί  το ψηφοδέλτιο της ΝΔ και οι καλά γνωρίζοντες αποδίδουν την κίνηση αυτή σε κύκλους  των μειονοτικών αλλά και των αντιπάλων του Στυλιανίδη αφού με την  απομάκρυνση του μειονοτικού υποψηφίου χάνονται 2.092 ψήφοι.

Μετά τις εκλογές  της 6ης Μαΐου κάποια κέντρα που σε  παρόμοιες περιπτώσεις αρέσκονται στη δημιουργία σεναρίων για διαφορετικούς λόγους άρχισαν  παρασκηνιακές κινήσεις καταρχήν για την ένταξη στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ άλλου υποψήφιου εκτός του Χατζηοσμάν προβάλλοντας ως δικαιολογία την ανάγκη να εκλεγούν δυο χριστιανοί βουλευτές και μόνο ένας μουσουλμάνος (Πεταλωτής, Στυλιανίδης και Καραγιουσούφ).

Μετά την ένταξη του Αχμέτ Ιλχάν στη ΔΗΜΑΡ και τη κατάληψη της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ από τον Αχμέτ Χατζηοσμάν φαίνεται πως ο αγώνας για τη τρίτη βουλευτική έδρα θα γίνει μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το σημείο αυτό αρχίζει η παρασκηνιακή μεθόδευση  που έχει πρωταγωνιστές κύκλους διάφορων αποκλίσεων. Οι μεθοδεύσεις αυτές δυστυχώς προκάλεσαν το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο αφού ενώ δεν είχε θετικά αποτελέσματα μεταξύ των χριστιανών ψηφοφόρων δυνάμωσε τα αντανακλαστικά των μειονοτικών που ξεκίνησαν ένα αγώνα μακριά από τις οποιεσδήποτε ιδεολογικές και κομματικές προτιμήσεις   ώστε να ενισχυθεί το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για να εκλεγούν τελικά στη Ροδόπη τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές.

Έτσι οι ανεγκέφαλοι πέτυχαν εντελώς το αντίθετο αφού  δεν φαίνεται θετική προοπτική που να ικανοποιεί τις αποτυχημένες κινήσεις τους ενώ συσπείρωσαν την άλλη πλευρά σε σημείο και βαθμό ώστε να υπάρξει ενδυνάμωση των ψηφοδελτίων που στη πρώτη θέση έχουν μειονοτικούς υποψήφιους.

Εκτός αυτής της τραγικής κατάληξης εκείνο που πέτυχαν είναι η αντιπαράθεση μεταξύ των ψηφοφόρων τους οποίους έβαλαν πολιτικά αντιμαχόμενους στη διάθεση σοβινιστικών και εθνικιστικών κύκλων.

Το ενδεχομενο να εκλεγούν τρεις μειονοτικοί βουλευτές  άνοιξε την όρεξη των κέντρων εκείνων που επιδιώκουν  τη δημιουργία άλλων καταστάσεων και φυσικά άρχισαν την προετοιμασία για την υπερψήφιση των τριών υποψηφίων.

Οι εντολές είναι ξεκάθαρες και αποβλέπουν στο να μην ψηφιστεί κανένα άλλο κόμμα ενώ ετοιμάζονται χιλιάδες ψηφοφόροι από την γειτονική Τουρκία που θα έρθουν για τον ίδιο σκοπό. Χαρακτηριστικό του κλίματος που δημιουργήθηκε για το θέμα αυτό είναι και η εκπομπή του κρατικού τούρκικου καναλιού που παρουσίασε ρεπορτάζ από την κεντρική πλατεία της Κομοτηνής με συνομιλητές Τούρκους δημοσιογράφους και μειονοτικούς πολιτευτές από Κομοτηνή και Ξάνθη που προανήγγειλαν μαζική προσέλευση χιλιάδων ατόμων από τη γειτονική χώρα.

Ακόμη μια φορά είναι απαραίτητο να απομονώνονται όλοι αυτοί οι παρασκηνιακοί κύκλοι και οι προτιμήσεις των πολιτών να έχουν ως αφετηρία τη πολιτική παρουσία, δράση, προσφορά και προοπτική του κάθε  πολιτικού και να μην παίζει πρωτεύοντα ρόλο η σκοπιμότητα από όπου αυτή και αν προέρχεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ