ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Εκδήλωση του ΚΕΣΠΕΜ Κομοτηνής με τους φοιτητές του ΔΠΘ

fonirodopis.gr

Εκδήλωση στα ΚΕΣΠΕΜ Κομοτηνής πραγματοποίησαν τα Δημιουργικά Εργαστήρια Νέων, μια υπο-δράση του Π.Ε.Μ. με υπεύθυνη την Άννη Βασιλείου, σε συνεργασία με τους φοιτητές του Δημοκριτείου.

Η εκδήλωση δεν απευθυνόταν σε παιδιά και εφήβους, όπως σας έχουν συνηθίσει τα Δ.Ε.Ν.,  αλλά στο πιο δυναμικό κομμάτι της πόλης: τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.  Έχοντας έρθει σε επαφή με φοιτητικές συλλογικότητες, τα ενήλικα μέλη του Δ.Ε.Ν., οι λεγόμενοι  ΔΕΝήλικες, θέσανε τις βάσεις μιας συνεργασίας η οποία ευελπιστούν ότι θα οργανώσει αντίστοιχες εκδηλώσεις και στο μέλλον. Ο Ιορδάνης Ν. από τα Τρίκαλα, φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του Δ.Π.Θ. υποστηρίζει μια συνεργασία του ΚΕ.Σ.Π.Ε.Μ. με το πανεπιστήμιο και προτείνει: «Το ΚΕ.Σ.Π.Ε.Μ. να ανοίξει την αγκαλιά του στην κοινωνία της Κομοτηνής και να προωθήσει αυτήν την ιδέα για να δείξει την δράση του».

Η εκδήλωση οργανώθηκε γύρω από μια συλλογική δραστηριότητα όπου οι καλεσμένοι/ες φοιτητές/τριες συμμετείχαν με μέλη των Δ.Ε.Ν. σε ένα δημιουργικό project χρησιμοποιώντας ως μέσο έκφρασης την τέχνη του graffiti. Κατασκευάστηκαν stencils, επιλέχθηκαν τα μηνύματα – στόχοι του Δ.Ε.Ν. και αποτυπώθηκαν στο τοίχο του ΚΕ.Σ.Π.Ε.Μ Κομοτηνής. «Θα ήθελα να ξανακάνουμε κάτι παρόμοιο, διαδραστικό με μεγαλύτερη συμμετοχή ανθρώπων…» και «να δείξουμε πώς το graffiti μπορεί να συνδυαστεί με τέτοιες δράσεις δίνοντας μηνύματα με μία καλλιτεχνική νότα» σχολίασαν οι δύο καλλιτέχνες graffiti της ομάδας J&B από την Ξάνθη χωρίς την βοήθεια των οποίων το graffiti δεν θα είχε αυτό το εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα.

Η ολοκλήρωση του ομαδικού graffiti γιορτάστηκε στο χώρο της παλιάς Αυλαίας, όπου περίπου 40 νέοι/ες από την πλειονότητα και την μειονότητα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προβολή ταινιών μικρού μήκους με θέμα την διαπολιτισμικότητα αλλά και να ακούσουν ζωντανή μουσική από μέλη της Πολιτιστικής Κοινότητας Νέων της Κομοτηνής. Η συναυλία αυτή αποτέλεσε την έκπληξη της βραδιάς και βοήθησε στο να έρθουν όλοι πιο κοντά. Η ‘Όλγα Κ. επίσης μέλος της Π.Κ.Ν αλλά και φοιτήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ. αναφέρει ότι ο   ρόλος των ΚΕ.Σ.Π.Ε.Μ στην κοινωνία είναι να μετατρέπει  «το άγνωστο σε οικείο». Και αυτό ακριβώς προσπάθησαν να πετύχουν με την συγκεκριμένη εκδήλωση.

Τραγουδήσαμε, χορέψαμε και εγκαινιάσαμε όλοι/ες μαζί έναν νέο τόπο αλλά και τρόπο συνύπαρξης «έτσι ώστε να ζούμε σε ένα κόσμο, όπου όχι απλά να ανεχόμαστε τους άλλους αλλά να τους αγαπάμε» σύμφωνα με τον Δομίνικο Χ. από την Έδεσσα φοιτητή του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του Δ.Π.Θ., το μήνυμα του οποίου αποτελεί κοινό μας στόχο για το μέλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ