ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρέμελης : Δημιουργούσαν Τμήματα για να ικανοποιήσουν τις κομματικές τους ανάγκες !

FoniRodopis

Αιχμές εναντίον των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών και των πολιτικών παραγόντων άφησε ο Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Κωνσταντίνος Ρέμελης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου όπου παρουσιάστηκε η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ο κ. Ρέμελης θέλοντας να τονίσει την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας άσκησε δριμεία κριτική σε διάφορες αποφάσεις πολιτικών παραγόντων. «Υπήρξαν πολιτικοί, οι οποίοι προκειμένου να ικανοποιήσουν τις πολιτικές και κομματικές τους ανάγκες προχωρούσαν στην ίδρυση διαφόρων Τμημάτων που δεν είχαν να προσφέρουν τίποτα στην επιστημονική κοινότητα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέμελης, για να προσθέσει ότι «αυτό έγινε χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και οι κατάλληλοι πόροι με αποτέλεσμα σήμερα πολλά Τμήματα να υπολειτουργούν».

Μάλιστα, ο Πρύτανης του ΔΠΘ έφερε ως παράδειγμα τις δύο νεότερες σχολές του Δημοκριτείου, το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και της Διοίκησης Επιχειρήσεων, τα οποία χαρακτήρισε ως «παγκόσμια πρότυπα» καθώς σε αυτά «υπάρχουν μηδέν μέλη ΔΕΠ».

Ο κ. Ρέμελης, πάντως και σε ερώτηση της ΦΩΝΗΣ, για το αν θέλει να γίνει λίγο πιο συγκεκριμένος και ποια είναι αυτά τα Τμήματα αρνήθηκε να πάρει ξεκάθαρη θέση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το φαινόμενο είναι πανελλαδικό και δεν περιορίζεται μόνο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο ενώ σε άλλη ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει κατάργηση κάποιου Τμήματος, η απάντηση του ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστική.

«Εφόσον δούμε ότι κάποιο Τμήμα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει και συνεχίζει να υπολειτουργεί, θα προχωρήσουμε ενδεχομένως στην κατάργηση του. Δεν θα είμαστε εμείς αυτοί που θα καταστρέψουμε το όνειρο ενός νέου ανθρώπου που θέλει να σπουδάσει. Ούτε και των γονέων, που με τόσες οικονομικές θυσίες στέλνουν το παιδί τους να σπουδάσει και αυτό δεν θα μπορεί καθώς δεν θα υπάρχουν ούτε καθηγητές αλλά και ούτε οι κατάλληλες υποδομές» δήλωσε ο Πρύτανης του Δημοκριτείου.

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

FAST FOOD22 ώρες πριν

FaceFood

Αν έχεις όρεξη για φαγητό εδώ έχει γύρο πάντα φρέσκο και ποιοτικό

COFFEE23 ώρες πριν

Coffee Nuts

Διάφορες ποικιλίες espresso και καφέ φίλτρου

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ23 ώρες πριν

Στεγνοκαθαριστήριο «Ηλιαχτίδα»

Στεγνό καθάρισμα – Μειωμένες τιμές – Παραλαβή παράδοση κατ’ οίκον

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ3 ημέρες πριν

Φωτοτυπικό Κέντρο «Ο Πόντος»

Οτιδήποτε χρειάζεστε στο χώρο των φωτοτυπιών και φωτοαντιγράφων, άμεσα και αποτελεσματικά, πάντα στις πιο φιλικές τιμές

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ3 ημέρες πριν

«Ο Φούρνος του Παππού»

24 ώρες ανοιχτά – Απολαύστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας υπέροχο παραδοσιακό ψωμί και πλούσια ποικιλία σφολιατοειδών

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ2 εβδομάδες πριν

Στεγνοκαθαριστήριο 5min

Άμεση εξυπηρέτηση – Απόλυτη καθαριότητα – Οικονομικές τιμές – Σεβασμό στον πελάτη

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ4 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο – Ψητοπωλείο Ελευθερίου

Ολόφρεσκα ψάρια στις καλύτερες τιμές. Αναλαμβάνουμε το ψήσιμο και την παράδοση των ψαριών σας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ