ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ψηφοδέλτια και λίστες

FoniRodopis

Οι επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου εκτός των άλλων δημιούργησαν πρόσθετα βασανα στις ηγεσίες των κομμάτων εξαιτίας των φιλοδοξιών κάποιων   υποψήφιων βουλευτών που απέτυχαν στις προηγούμενες εκλογές αλλά και κάποιων μυστικοσυμβούλων που επιθυμούν από την αφάνεια στην οποία βρίσκονται να  παίξουν παιχνίδι επικαλούμενοι εθνικούς λόγους.

Κατά σειρά τοπικές ημερήσιες εφημερίδες ασχολούνται κυρία με το υποτιθέμενο πρόβλημα που προέκυψε μετά τις πρώτες εκλογές και την αποτυχία να εκλεγεί ο εκλεκτός τους ο οποίος φυσικά την προηγουμένη περίοδο έδειξε τα πολιτικά του φρονήματα σ’ αυτούς έξω από την φυσιολογική οικονομική στήριξη.

Η μια αναφέρεται στην ανάγκη να ξυπνήσει το ελληνόφρον εκλογικό σώμα και να πιέσει με διάφορες  μεθόδους ώστε να λυθεί το εθνικό πρόβλημα και να απαιτήσει την ένταξη στη λίστα των υποψηφίων τον ελληναρά εκλεκτό για τους γνωστούς λόγους.

Η άλλη εφημερίδα ξεφεύγει από τη παραπάνω λογική  και δίνει εντολές και οδηγίες στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να απομονώσει τη γνωστή εδώ και δεκα χρόνια παλαιοκομματική πασοκαρία που αγκάλιασε τον βουλευτή Χατζηοσμάν με μόνο σκοπό να μην εργάζεται και να περνάει καλά, ενώ πολέμησε λυσσαλέα το νέο και άφθαρτο πολιτικό που πρόσφερε τα πάντα στο νομό και είναι το μέλλον του τόπου.

Εμείς βέβαια δεν θα πάρουμε θέση γιατί δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι πρώτος στο ψηφοδέλτιο αλλά να προσέξουν οι μυστικοσύμβουλοι να μην προσπαθήσουν να βρουν υπευθύνους όταν το κίνημα δεν θα καταφέρει να εκλέξει βουλευτή στο νομό εξαιτίας των χαμηλών εκλογικών ποσοστών.

Εν τω μεταξύ  το ξεπούλημα που έκανε η Μπακογιάννη και άφησε την οργάνωση της εκτεθειμένη στα μάτια των ψηφοφόρων δημιουργεί τριγμούς στο κόμμα της αφού  τα στελέχη που την ακολούθησαν νιώθουν και προδομένα και φυσικά απογοητευμένα και αγανακτισμένα. Στο χώρο της μειονότητας  επικρατεί μεγάλη απογοήτευση επειδή ο υποψήφιος της Ντόρας στο νομό Ιλχάν Αχμέτ παρόλο που πήρε 10.500 ψήφους δεν κατάφερε να εκλεγεί επειδή η Συμμαχία δεν μπήκε στη Βουλή.

Τώρα ζητούν δικαίωση για τον Ιλχάν που σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις, τη πρώτη φορά με τη ΝΔ πήρε 14.000 ψήφους και δεν εκλέχτηκε ενώ πρόσφατα πήρε 10.500 ψήφους και είχε το ίδιο αποτέλεσμα. Προσπαθούν να τον πείσουν να ενταχθεί σε ψηφοδέλτιο αλλού κόμματος και μάλιστα πρώτος ώστε να εκλεγεί στα σίγουρα δεδομένου ότι η μειονοτική ψήφος δεν έχει απόλυτα ιδεολογικά χαρακτηριστικά. Το που θα ενταχθεί δεν το ξέρουμε όμως αν είναι ασφαλείς οι πληροφορίες που έρχονται ότι μεγάλη μερίδα των μειονοτικών οδεύει προς το ΣΥΡΙΖΑ φίδι στο κόρφο των επιτελών των δυο πάλαι ποτέ μεγάλων κομμάτων αφού ένα από τα δυο δεν θα εκλέξει βουλευτή. Υπομονή μέχρι την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ