ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Διεθνής καταξίωση για το συνέδριο φυσικής αγωγής και αθλητισμού του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ

FoniRodopis

Το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ολοκλήρωσε με πραγματικά απρόσμενη επιτυχία τις εργασίες του, στέλνοντας παντού ένα ηχηρό μήνυμα, ότι αυτή η Ελλάδα στην οποία όλοι πιστεύουμε εκπροσωπείται επάξια από αυτό το «μικρό» Τμήμα του ακριτικού μας Πανεπιστημίου. Ένα Συνέδριο πλήρες από κάθε άποψη με σημαντική διεθνή εκπροσώπηση και πραγματικά υψηλό επιστημονικό επίπεδο.

Σημαντικοί παράγοντες επιτυχίας, η υποστήριξη του μεγάλου χορηγού του Συνεδρίου του ΟΠΑΠ, αλλά και του ίδιου του ΔΠΘ. Ιδιαίτερα σημαντική και με προεκτάσεις η τοποθέτηση του Πρύτανη του ΔΠΘ καθηγητή κου Κωνσταντίνου Ρέμελη, κατά την τελετή έναρξης, ο οποίος εστίασε στο ότι η κρίση που όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και κρίση αξιών, οφείλεται εν πολλοίς στο ότι χάσαμε τα ιδεώδη που κατά τους αρχαίους φιλοσόφους πρέσβευε ο αθλητισμός.

Πέντε Σεμινάρια και 3 παράλληλες δράσεις με προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις με ερευνητικές μελέτες καθώς και εργασίες πρακτικού ενδιαφέροντος παρουσιάστηκαν, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της Αθλητικής Επιστήμης. Ο πρόεδρος του Συνεδρίου και Αντιπρύτανης του ΔΠΘ, Αναπληρωτής Καθηγητής κος Γεώργιος Κώστα σημείωσε στην τελετή λήξης ότι το επετειακό Συνέδριο δεν ήταν το φετινό αλλά αυτό που έρχεται, ανακοινώνοντας έτσι το 21ο Διεθνές Συνέδριο στις 24-26 Μαίου 2013!

Ακόμα ένα επιτυχημένο Συνέδριο λοιπόν δείχνει ότι αυτός ο θεσμός αντέχει και έχει αποκτήσει αυτό που χρειάζεται για να αντέξει και στο μέλλον, ανεξαρτήτως της όποιας κατάστασης και αυτό είναι η αξία που έχει κερδίσει με τη συνέπειά του για όλους αυτούς που το στηρίζουν.

ΗΡΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ