ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Την ολυμπιακή φλόγα υποδέχθηκε η πόλη της Κομοτηνής

fonirodopis.gr

[scrollGallery id=128]

Την Ολυμπιακή Φλόγα υποδέχθηκε το πρωί της Δευτέρας (14/5) η πόλη της Κομοτηνής με πέντε Κομοτηναίους αθλητές – λαμπαδηδρόμους να την κουβαλάνε από την είσοδο μέχρι την έξοδο της πόλης.

Στο μέσο της διαδρομής, στο Ηρώον, πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή υποδοχής της ολυμπιακής φλόγας με το άναμμα του βωμού από την αθλήτρια κολύμβησης Σεμιχά Ιριζάογλου.

Ο Κώστας Μπανιώτης, αθλητής στο άλμα εις ύψος, δήλωσε ότι «είναι μεγάλη τιμή να μεταφέρεις την Ολυμπιακή φλόγα, η οποία ενσαρκώνει μια πολλή μεγάλη ιδέα την οποία προσπαθώ να υπηρετώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και είναι ακόμα μεγαλύτερη συγκίνηση όταν αυτό γίνεται στην πόλη μου, την πόλη που γεννήθηκα».

Ο Γιάννης Γωνιάδης, ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού τόνισε ότι είναι μια σπουδαία ημέρα για τον ίδιο. «Είναι τιμή μου που κουβάλησα την Ολυμπιακή φλόγα και αυτή τη μέρα θα την θυμάμαι για πάντα γιατί δεν είναι κάτι που μπορεί να σου συμβεί συχνά και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό» ενώ ευχήθηκε παράλληλα «όλοι μαζί να ενωθούμε για να οδηγήσουμε την Κομοτηνή ψηλά».

Ο Γιώργος Κοτζαμπάσης, αθλητής κολύμβησης ευχήθηκε ειρήνη, ευτυχία σε όλο τον κόσμο, καθώς «είναι αυτό ακριβώς που πρεσβεύει η ολυμπιακή φλόγα».

Τέλος, η Σεμιχά Ιριζάογλου, αθλήτρια κολύμβησης, εκτός από το αίσθημα περηφάνιας και τιμής εξέφρασε και τα παράπονα της αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές της Κομοτηνής και των επαρχιακών πόλεων γενικότερα σε ότι αφορά την προετοιμασία τους και τους χώρους υποδομής.

«Οι δυσκολίες για μένα είναι πάρα πολλές. Πολλές φορές δεν μπορώ να προπονηθώ γιατί το Κολυμβητήριο εδώ στην Κομοτηνή δεν λειτουργεί, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, και αναγκάζομαι να πηγαίνω στην Αθήνα. Εύχομαι όλα να αλλάξουν και το Κράτος να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες όλων των αθλητών» σημείωσε η Σεμιχά Ιριζάογλου.

Μετά την ειδική τελετή, η λαμπαδηδρομία συνεχίστηκε μέχρι και τη διασταύρωση των οδών Σισμάνογλου – Ζυμβρακάκη όπου οι λαμπαδηδρόμοι παρέδωσαν την ολυμπιακή φλόγα προκειμένου αυτή να συνεχίσει το ταξίδι της μέχρι την Αλεξανδρούπολη και το Τελωνείο των Κήπων, το οποίο ήταν και ο τελευταίος της σταθμός εντός της Ελλάδας, πριν αυτή καταλήξει στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x