ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαγράφηκαν τα χρέη των ιδιοκτητών των «αυθαιρέτων» στην παραλία Μέσης

fonirodopis.gr

Την απόφαση να διαγράψει τα χρέη των ιδιοκτητών των κτισμάτων στην παραλία Μέσης έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, ύστερα από συγκεκριμένο αίτημα των κατοίκων.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, τα χρέη αυτά αφορούν διπλοεγγραφές δημοτικών τελών, τα οποία οι ιδιοκτήτες των κτισμάτων έχουν ήδη πληρώσει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου (ιδιοκτήτρια της παραλιακής ζώνης) και καλούνται σήμερα να πληρώσουν ξανά προς τον Δήμο Κομοτηνής.

Πρόκειται για δημοτικά τέλη ύδρευσης και καθαριότητας, το ποσό των οποίων ανέρχεται στα 200 ευρώ περίπου και αφορά περίπου 20-25 ιδιοκτήτες κτισμάτων που βρίσκονται στην παραλία, συνολικού ύψους 4.000 ευρώ.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε τις αντιρρήσεις του Νεκτάριου Δαπέργολα, ο οποίος επεσήμανε ότι ο οικισμός είναι όλος παράνομος και θα πρέπει να κατεδαφιστεί από την Πολεοδομία, και επομένως ο Δήμος Κομοτηνής θα πρέπει να αναβάλει τη συζήτηση του θέματος.

Στην απάντηση του ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης, υποστήριξε ότι ο Δήμος δεν ελέγχει την νομιμότητα ή μη του οικισμού αλλά πρόκειται αποκλειστικά και μόνο για ένα θέμα που αφορά μια λογιστική διεκπεραίωση, καλώντας παράλληλα τον κ. Δαπέργολα να απευθυνθεί στον Εισαγγελέα ή στην Πολεοδομία προκειμένου αυτοί που είναι και αρμόδιοι φορείς να αποφανθούν αν πρόκειται για παράνομο ή μη οικισμό.

Διαβάστε επίσης :

Παρέμβαση ΥΠΕΞ για να μην εφαρμοστεί ο νόμος κατά μουσουλμάνων, κατήγγειλε ο Δαπέργολας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ