ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο χαμαιλεοντισμός των πολιτικών παραγόντων

fonirodopis.gr

Για όσους δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο χαμαιλέοντας, είναι  το πλάσμα εκείνο της φύσης που αλλάζει το χρώμα του ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο κινείται και τη προσπάθεια που καταβάλει για να ξεπεράσει τους κινδύνους που  παρουσιάζονται. Φυσικά οσοι γνωρίζουν τις ικανότητες του πλάσματος κάθε φορά που θέλουν να ξεγελάσουν κάποιους εφαρμόζουν την ίδια πολιτική.

Αυτή την τακτικη εφαρμόζουν και οι διαχειριστές  του Μεγάρου «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», αυτοί που κατέλαβαν με έφοδο το κτίριο και το διαχειρίζονται όπως αυτοί θέλουν.

Το κτίριο αποφασίστηκε να κατασκευασθεί με κάποια ονομασία, στη συνέχεια η τότε δημοτική Αρχή υπό τον Κοτσάκη επειδή δεν άρεσε την επωνυμία «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» το ονόμασε «ΟΡΦΕΑΣ» (Θρακιώτης μουσικός αλλά και όνομα γνωστής οργάνωσης  φωτισμένων ανθρώπων), λίγο αργότερα ονομάστηκε Μέγαρο Μουσικής αλλά όταν χρειάστηκε ο φίλος της μουσικής και του πολιτισμού Γιαννακίδης να χρηματοδοτήσει με κάποια εκατομμύρια την εταιρεία διαχείρισης εξέδωσε την εγκριτική πράξη στο  πραγματικό όνομα που δεν είναι άλλο από τον αρχικό τίτλο «Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Κομοτηνής».

Πρόσφατα σε αφίσα που διαφημίζει την εμφάνιση του Μίμη Πλέσσα να μην εμφανίζεται στον τίτλο  η προηγούμενη φράση «Μέγαρο Μουσικής» αλλά μόνο η λέξη Μέγαρο ενώ σε υπότιτλο αναγράφεται με μικρά γράμματα η φράση «Συνεδριακό Κέντρο Κομοτηνής».

Εμφανής είναι η προσπάθεια αποπροσανατολισμού κάθε υπευθύνου που ενδεχομένως θα πρέπει να εγκρίνει τα χρήματα που πρόσφατα δόθηκαν απο την Περιφερεια αλλά και να ξεγελαστούν οι πολίτες της Ροδόπης ότι τάχα υπάρχει μια νομιμότητα στην εκμετάλλευση του κτιρίου. Η συνεχής αλλαγή τίτλου και ονομασίας δεν μοιάζει με την τακτικη του χαμαιλέοντα;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ