ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στις 14 Μαΐου η Ολυμπιακή φλόγα στην Κομοτηνή

fonirodopis.gr

Στις 14 Μαΐου, ημέρα επετείου της απελευθέρωσης της Κομοτηνής, θα περάσει από την πόλη μας η Ολυμπιακή φλόγα, στη διαδρομή που κάνει αυτή την περίοδο ανά την Ελλάδα και έχει ως τελικό προορισμό το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, όπου φέτος θα γίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες.

Η φλόγα θα αφιχθεί στις 10 το πρωί στην είσοδο της πόλης, στο άγαλμα του Βενιζέλου, και με πέντε λαμπαδηδρόμους θα καταλήξει στο δρόμο μπροστά στο Νοσοκομείο, ενώ ενδιάμεσα της διαδρομής και συγκεκριμένα στο Ηρώο θα πραγματοποιηθεί η τελετή άφιξης με το άναμμα του βωμού από τον Κομοτηναίο αθλητή, Κώστα Μπανιώτη.

Εκτός του Κώστα Μπανιώτη, ο οποίος και θα είναι ο επικεφαλής των λαμπαδηδρόμων, οι υπόλοιποι αθλητές που θα κουβαλήσουν τη φλόγα θα είναι οι Σεμιχά Ιριζάογλου, ο Γωνιάδης, ο Νιαζή και ο Γιώργος Κοτζαμπάσης.

Ο Άλεξ Ταξιλδάρης μιλώντας για την επιλογή των συγκεκριμένων αθλητών επεσήμανε ότι «αποφασίσαμε ότι το πιο αντιπροσωπευτικό κομμάτι για να έχει την τιμή να κουβαλήσει τη φλόγα είναι παιδιά από την πόλη μας με αθλητικές διακρίσεις αλλά βασικά νέα παιδιά για να τα δώσουμε κίνητρο σε αυτό τον δύσκολο καιρό που Ομοσπονδίες, Κράτος, Δήμος και χορηγοί πολύ δύσκολα μπορούν να στηρίξουν οικονομικά, τουλάχιστον ηθικά να είναι ένα τεράστιο κίνητρο».

Λίγα λόγια για τους λαμπαδηδρόμους :

Κώστας Μπανιώτης

4ος στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου στην Κωνσταντινούπολη ενώ έχει συμμετάσχει ήδη μια φορά σε Ολυμπιακούς και θα πάρει πάλι μέρος στους Ολυμπιακούς του 2012. Ανήκει στην Ολυμπιάδα Κομοτηνής και κάνει άλμα εις ύψος.

Σεμιχά Ιριζάογλου

Κολυμβήτρια, έχει πιάσει τα όρια για τους Παραολυμπιακούς του 2012 ανήκει στον αθλητικό σύλλογο Ηρόδικο, είναι αθλήτρια με αναπηρία και έχει Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά μετάλλια τις δύο χρονιές που πέρασαν και έχει επιλεχτεί ως αθλήτρια της χρονιάς το 2009. «Όχι μόνο ξεπέρασε το εμπόδιο της αναπηρίας αλλά και της μειονότητας γιατί κατάγεται από ένα χωριό στα σύνορα Ξάνθης και Κομοτηνής και φυσικά την οικονομική δυσκολία» δήλωσε γι’ αυτήν ο Άλεξ Ταξιλδάρης.

Γωνιάδης

Ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού που συμμετέχει ήδη στην Εθνική Νέων. «Κάποια στιγμή νομίζω ότι πρέπει να εντάξουμε και το κομμάτι του ποδοσφαίρου σε αυτή τη γιορτή διότι ο Πανθρακικός δεν είναι αυτό που έχουμε συνηθίσει με τις υπόλοιπες ΠΑΕ, καθαρά κερδοσκοπική εταιρεία, αλλά είναι κίνητρο για τα νέα παιδιά της πόλης να μπουν μέσα στο ποδόσφαιρο» σημείωσε ο κ. Ταξιλδάρης για τον ποδοσφαιριστή του Πανθρακικού.

Νιαζή

Αθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης από το σωματεία ΑΣ Δημοκρίτειο με προ δύο εβδομάδων χρυσό μετάλλιο, πανελλήνιο ρεκόρ και πανελλήνιο πρωτάθλημα στην βαρέα κατηγορία των Παίδων ενώ έχει κλείσει τη συμμετοχή του στο Παραολυμπιακό Πρωτάθλημα Νέων που γίνεται στα πλαίσια επίτευξης ορίων για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Γιώργος Κοτζαμπάσης

Κολυμβητής, που εδώ και 3 χρόνια κάνει ξανά γνωστή την πόλη μας στο κολυμβητικό γίγνεσθαι της χώρας μιας και στα δύο τελευταία Πανελλήνια πρωταθλήματα νέων έχει κατακτήσει δεύτερες και πρώτες θέσεις. Αθλητής του ΓΑΣ Κομοτηνή που πλέον έχει συνενωθεί και με τον Κολυμβητικό Όμιλο Κομοτηνής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ