ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο δρόμο της οικονομικής εξυγίανσης η «Γευσιγνωσία» Α.Ε.

fonirodopis.gr

Στο δρόμο της οικονομικής εξυγίανσης μπαίνει η δημοτική επιχείρηση «Γευσιγνωσία» Α.Ε. ύστερα από τις φιλότιμες ενέργειες της προέδρου, Κατερίνας Ιωαννίδου, και της δημοτικής Αρχής.

Σήμερα 1,5 χρόνο περίπου μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα δημοτική Αρχή έχει καταφέρει να ρυθμίσει τα χρέη προς το ΙΚΑ και την εφορία ενώ πλέον έχουν αποπληρωθεί και όλοι οι εργαζόμενοι, 26 το σύνολο, οι οποίοι ήταν απλήρωτοι εδώ και αρκετό καιρό από την προηγούμενη διοίκηση της επιχείρησης, ενώ πλέον το μόνο που απομένει στη διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης είναι να εξοφλήσει ακόμα ένα χρέος των 100.000 ευρώ προς τρίτους, το οποίο ωστόσο θεωρείται αυτή τη στιγμή διαχειρίσιμο.

Η πρόεδρος της επιχείρησης, Κατερίνα Ιωαννίδου, μιλώντας στη ΦΩΝΗ τόνισε ότι «καταφέραμε μετά από καιρό να εξοφλήσουμε τους 26 απλήρωτους εργαζομένους που μας είχε αφήσει η προηγούμενη διοίκηση. Αυτό επιτεύχθηκε με πάρα πολύ μεγάλο αγώνα και κόπο, με στρατηγική και με όραμα.

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας για την εξυγίανση της επιχείρησης. Παρ’ όλα αυτά προχωράμε πάρα πολύ καλά».

Παράλληλα, η κ. Ιωαννίδου πρόσθεσε ότι γίνεται ένας τεράστιος αγώνας προκειμένου η επιχείρηση να μετατραπεί από ζημιογόνα σε κερδοφόρα καθώς αν το 2012 δεν υπάρξει ένας θετικός ισολογισμός, η δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη να κλείσει την επιχείρηση, με άμεσο κίνδυνο να βρεθούν στο δρόμο οι 50 περίπου εργαζόμενοι των Σφαγείων της δημοτικής επιχείρησης.

Πέραν αυτού, η πρόεδρος της «Γευσιγνωσίας» σημείωσε ότι ήδη η γίνεται προσπάθεια και για τον εκσυγχρονισμό της επιχείρησης. «Έχουμε ήδη καταθέσει τα χαρτιά μας για το ΕΣΠΑ, ένα πρόγραμμα ύψους 500.000 ευρώ, το οποίο πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι θα εγκριθεί» δήλωσε η Κατερίνα Ιωαννίδου.

Τέλος, η κ. Ιωαννίδου δεν έκρυψε την αισιοδοξία της για το μέλλον της δημοτικής επιχείρησης. «Το ότι καταφέραμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και εξασφαλίσαμε πόρους 200.000 ευρώ για να εξοφληθούν οι εργαζόμενοι και πόρους 120.000 ευρώ για να εξοφληθεί το ΙΚΑ και ταυτόχρονα δουλεύουμε για να εξυπηρετούμε τους προμηθευτές μας δείχνει ότι αυτή η επιχείρηση έχει δυνατότητες και αυτό που χρειάζεται είναι ένα σωστό μάνατζμεντ για να λειτουργήσει και να αποφέρει στο μέλλον κέρδη βοηθώντας και τον Δήμο Κομοτηνής.

Είμαστε σε ένα πάρα πολύ καλό δρόμο, έχουμε κάνει άλματα πραγματικά προς τα μπροστά και είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρουμε» δήλωσε καταλήγοντας η πρόεδρος της «Γευσιγνωσία» Α.Ε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ