ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με χαμηλό μπάτζετ και με συμμετοχή εθελοντών και τα φετινά «Ελευθέρια»

fonirodopis.gr

Με κύρια χαρακτηριστικά τον χαμηλό προϋπολογισμό και τη συμμετοχή εθελοντών θα διοργανωθούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Κομοτηνής για τον εορτασμό τω «Ελευθερίων 2012».

Εκτός των παραπάνω, ένα ακόμα σημείο που χαρακτηρίζει τα φετινά «Ελευθέρια» είναι και η παρουσία στις εκδηλώσεις του κ. Νικόλαου Μουσιόπουλου, καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, και δισέγγονου του Χαρίσιου Βαμβακά.

«Ο συμβολισμός και η σημειολογία είναι εμφανής, τουλάχιστον για αυτούς που γνωρίζουν το ρόλο τον οποίο έπαιξε ο Χαρίσιος Βαμβακάς στην ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό μας κορμό με τη δουλειά που έκανε ως απεσταλμένος του Ελευθερίου Βενιζέλου και κατ’ εντολή του την ιστορική εκείνη περίοδο» δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πετρίδης για να προσθέσει ότι «θα είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε και ανθρώπους, οι οποίοι με τον πολιτικό ή διπλωματικό λόγο και ρόλο συνετέλεσαν έτσι ώστε η Θράκη μας να ενσωματωθεί στον εθνικό κορμό αναίμακτα και χωρίς απώλειες».

Συμμετοχή της νεολαίας και «καρφιά» για τις προηγούμενες διοικήσεις

Στο δεύτερο σημείο που θέλησε να σταθεί ο κ. Πετρίδης ήταν αυτό της συμμετοχής της νεολαίας στις εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής. «Πάντα η νεολαία συμμετείχε στα Ελευθέρια αλλά στα φετινά συμμετέχει λίγο παραπάνω. Δεν νομίζω ότι αξίζει να αναφερθούμε σε κάτι το οποίο έχει θεσπιστεί από τα προηγούμενα Ελευθέρια, δηλαδή σε παραγωγή έργου, συμμετοχή εθελοντικών δυνάμεων, με πάρα πολύ χαμηλά οικονομικά κόστη για το Δήμο Κομοτηνής. Είναι ένα κλασικό παράδειγμα όπου μπορείς να παράξεις πολλά πράγματα χωρίς να δαπανάς πολλά χρήματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κομοτηνής.

Μάλιστα, ο κ. Πετρίδης δεν παρέλειψε να αφήσει και υπονοούμενα για τις προηγούμενες διοικήσεις και τον τρόπο με τον οποίον διοργάνωναν τις εκδηλώσεις σπαταλώντας άσκοπα σημαντικά ποσά για το Δήμο Κομοτηνής.

«Ίσως, αν το μοντέλο αυτό εφαρμοζόταν και στα προηγούμενα χρόνια να είχαμε σήμερα αποθεματικό οικονομικό όχι για να διαθέσουμε σε δράσεις αυτού του είδους, γιατί αποδεικνύεται ότι εκδηλώσεις πολιτισμού και αθλητισμού μπορούν να γίνουν εξίσου καλές και με πολύ χαμηλά κόστη, αλλά για να τα διαθέσουμε σε αυτό το οποίο χρειάζεται η κοινωνία μας σήμερα και είναι η κοινωνική παρουσία του Δήμου, η έκφραση στην πράξη της κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και της κοινωνικής πολιτικής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία εμείς ως Δήμος Κομοτηνής δεν έχουμε υποστείλει και δεν έχουμε περιορίσει καθόλου. Ωστόσο, θα ευχόμασταν να είχαμε πολλά περισσότερα χρήματα αν ακολουθούνταν αυτές οι πολιτικές που ακολουθούμε τα τελευταία δύο χρόνια στον πολιτισμό και αθλητισμό και τα προηγούμενα χρόνια» δήλωσε με νόημα ο κ. Πετρίδης

Τέλος, ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ., Άλεξ Ταξιλδάρης και Νατάσα Λιβεριάδου, ευχαρίστησαν με τη σειρά τους, τους εθελοντές αλλά και τους συνεργάτες τους για την πραγματοποίηση και το σχεδιασμό των εκδηλώσεων των «Ελευθερίων» και κάλεσαν όλους τους Κομοτηναίους να δώσουν δυναμικό παρών σε αυτές.

Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα των Ελευθερίων 2012

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ