ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού θα γιορτάσει ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξυλαγανής

fonirodopis.gr

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξυλαγανής, με την υποστήριξη του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της Παγκόσμιας  Ημέρας Χορού, δίνει χώρο έκφρασης στην τέχνη της Τερψιχόρης, την Κυριακή 29 Απριλίου ώρα 6:00 μ.μ.,  στην Κεντρική Πλατεία της Ξυλαγανής. Μια μέρα αφιερωμένη σε όσους ασχολούνται με το χορό, αλλά και σε όσους απλά τον απολαμβάνουν.

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού, που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο από το 1982, συμπληρώνει εφέτος την 30η της επέτειο στις 29 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του Jean-Georges Noverre (1727-1810), δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου.

Ο θεσμός καθιερώθηκε από την Επιτροπή Χορού του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου – UNESCO και στόχο έχει να τιμηθεί η Τέχνη του Χορού, να γιορταστεί η παγκοσμιότητά του και να ενωθεί ο κόσμος του Χορού πέρα από πολιτικά, πολιτιστικά και εθνικά όρια, γύρω από μια Τέχνη που χαρακτηρίζεται από την οικουμενικότητά της. Το μήνυμα για το 2012 είναι : Ας γιορτάσουμε την αέναη χορογραφία της ζωής»

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν και θα παρουσιάσουν με τα χορευτικά τους τμήματα παραδοσιακούς χορούς, οι παρακάτω Σύλλογοι:

Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Σαπών
Πολιτιστικός Σύλλογος «Δρω» (Σαπών)
Σύλλογος Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά»
Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρου
Πολιτιστικός Όμιλος Ξυλαγανής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ