ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

Βαρτζόπουλος : Δύσκολα να γίνει νέο Νοσοκομείο στην Κομοτηνή

fonirodopis.gr

Στην Κομοτηνή βρέθηκε το Σάββατο (21/4) ο Υφυπουργός Υγείας και κομματικό στέλεχος της ΝΔ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, στα πλαίσια περιοδείας του στην περιοχή, όπου και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Απαντώντας σε ερώτηση της ΦΩΝΗΣ σχετική με το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής και το κατά πόσο είναι εφικτή η κατασκευή του, δήλωσε πως «αντιλαμβάνεστε ότι η εκτέλεση ενός τέτοιους έργου που είναι επιθυμητό, γιατί οι ξενοδοχειακές συνθήκες δεν είναι ευχάριστες, υπό τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες και με εθνικούς πόρους είναι δυσχερές.

Θα πρέπει να ενταχθεί μέσα σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά πρωτόκολλα, κάτι που για να σας απαντήσω θα πρέπει να δω σε ποια φάση βρίσκεται αυτή η διαδικασία. Όσο υπάρχει δυνατότητα ενεργοποίησης τέτοιων πρωτοκόλλων θα εξαντληθεί από δικής μας πλευράς».

Απάντηση, η οποία και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη αν υπολογίσουμε την ιδιότητα του κ. Βαρτζόπουλου ως Υφυπουργού Υγείας αν και θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο ίδιος πριν τοποθετηθεί διευκρίνισε ότι δεν είναι πλήρης γνώστης του θέματος ενώ παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι τα όσα δηλώνει τα δηλώνει με την ιδιότητα του κομματικού στελέχους της ΝΔ και όχι αυτή του Υφυπουργού Υγείας.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο κ. Βαρτζόπουλος επεσήμανε ότι εφόσον η ΝΔ εκλεγεί στην κυβέρνηση τότε θα προβεί σε ριζικές αλλαγές στο χώρο της Υγείας τόσο όσον αφορά το ΕΣΥ όσο και τον ΕΟΠΥΥ.

«Θα επιβραβεύσουμε αυτούς που ευθύνονται αποκλειστικά;»

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος έθεσε και το διακύβευμα των εκλογών, το οποίο κατά την άποψη του επεκτείνεται σε δύο βασικά διλήμματα, στα οποία οι ψηφοφόροι θα πρέπει να απαντήσουν.

«Το πρώτο είναι ψηφίζουμε για να παραμείνουμε στην Ευρώπη και στο ευρώ, ψηφίζουμε για την Ελλάδα ισότιμο συνεργάτη των ισχυρών αυτού του πλανήτη ή ψηφίζουμε για την Ελλάδα της δραχμής, εκτός του σκληρού πυρήνα της Ευρώπης, την Ελλάδα της περιθωριοποίησης;» αναρωτήθηκε ο κ. Βαρτζόπουλος για να συνεχίσει στο δεύτερο δίλημμα σημειώνοντας «αν σε πρώτη φάση αποφασίσουμε ότι θέλουμε την Ελλάδα της Ευρώπης και του ευρώ, τότε έχουμε ένα νέο δίλημμα μπροστά μας. Μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων που είναι υπέρ της Ευρώπης και του ευρώ, που δυστυχώς δεν είναι πολλές, ποιον θα επιλέξουμε;

Θα επιλέξουμε αυτούς που ευθύνονται σε αποκλειστικό βαθμό για το ότι φτάσαμε μέχρι εδώ, για το ότι χρεοκοπήσαμε σχεδόν, για το γεγονός ότι ταλαιπωρούμαστε όλοι μας με αυτό τον σκληρό τρόπο; Αυτούς θα επιβραβεύσουμε; Θα επιβραβεύσουμε το ΠΑΣΟΚ ή θα δώσουμε δυνατότητα διακυβέρνησης της χώρας, δυνατότητα ανατροπής όλων των κακώς κειμένων, δυνατότητα οικοδομής μιας καινούριας Ελλάδας, στη μοναδική ουσιαστική δύναμη που μπορεί να προσφέρει αυτή την ελπίδα, τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά;».

«Οι ευθύνες μας περιορίζονται στην έλλειψη μεταρρυθμιστικού ζήλου»

Ο κ. Βαρτζόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν η ΝΔ αποποιείται τις ευθύνες της για τη σημερινή κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η χώρα, δήλωσε ότι οι ευθύνες αυτής περιορίζονται μόνο στην έλλειψη ισχυρού μεταρρυθμιστικού ζήλου.

«Για την τελευταία περίοδο ευθυνόμαστε στο βαθμό που δεν αλλάξαμε τα κακώς κείμενα. Ήταν η έλλειψη ισχυρού μεταρρυθμιστικού ζήλου που μπορεί απλώς να θεωρηθεί ως δική μας ευθύνη αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουμε ουσιαστική σχέση με την τερατώδη αύξηση του χρέους, το οποίο επισυσσώρευσε στον ελληνικό λαό η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ από το 1981 και μετά» σημείωσε ο κ. Βαρτζόπουλος για να προσθέσει πως «μόνο 10 δις ήταν η καθαρή συνεισφορά των κυβερνήσεων Καραμανλή στην αύξηση του δημοσίου χρέους και όλα τα άλλα τα οποία λέγονται είναι αστειότητες» !

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ