ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία στη ΣΕΛΜΑΝ σύμφωνα με το Πρωτοδικείο Ροδόπης

FoniRodopis

Παράνομη και καταχρηστική κηρύχθηκε η απεργία των εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΣΕΛΜΑΝ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοδικείου Ροδόπης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Πρωτοδικείου, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να έχουν ως αίτημα να μην γίνουν απολύσεις, ενώ η διοίκηση του εργοστασίου στην κατάθεση της σημείωσε ότι ποτέ δεν απείλησε ή εκβίασε τους εργαζομένους με απολύσεις ή μειώσεις μισθών.

ΠΑΜΕ Ροδόπης : «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»

Το ΠΑΜΕ Ροδόπης εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας καταδικάζει την απόφαση του Πρωτοδικείου Ροδόπης ενώ παράλληλα ασκεί και «επίθεση» στους δικαστές αφήνοντας αιχμές για την «ανεξαρτησία» της δικαιοσύνης.

Με την απόφαση του Πρωτοδικείου Κομοτηνής σύμφωνα με την οποία  η Απεργία των εργαζομένων της ΣΕΛΜΑΝ  είναι παράνομη και καταχρηστική, με την αιτιολογία ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να έχουν ως αίτημα να μην γίνουν απολύσεις, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πόσο «ανεξάρτητη» είναι η δικαιοσύνη, την οποία τόσο συχνά επικαλούνται τα κόμματα και οι συνδικαλιστές της πλουτοκρατίας. Είναι η ίδια δικαιοσύνη που έχει βγάλει την πλειοψηφία των Απεργιών παράνομες. Είναι η ίδια δικαιοσύνη που βάζει πλάτη σε μια σειρά αντεργατικών και αντιλαϊκών νόμων. Είναι η ίδια δικαιοσύνη που με διαδικασίες εξπρές καταδικάζει τους εργαζόμενους. Τόσο η δικαιοσύνη, όσο και κάθε θεσμός ενός καπιταλιστικού κράτους, έχει σκοπό να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αφεντικών και μόνο. Γι’ αυτό το ΠΑΜΕ αγωνίζεται και παλεύει στην κατεύθυνση του συνθήματος: Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

Μ’ αυτό το σύνθημα απαιτείται να πορευτεί σήμερα ο κάθε εργαζόμενος που αγωνίζεται για το δίκιο του. Ο 12ήμερος απεργιακός αγώνας των εργαζομένων στη ΣΕΛΜΑΝ και το ΧΑΤΖΗΛΟΥΚΑ, έδειξε ότι οι εργαζόμενοι συλλογικά και οργανωμένα μπορούν να κάνουν βήματα προς τα εμπρός, μπορούν να σπάσουν τους εργοδοτικούς εκβιασμούς.

Τώρα, την ώρα που η εργοδοσία και το κράτος αυξάνουν την τρομοκρατία και δείχνουν το πραγματικό τους ταξικό πρόσωπο, τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι των δύο εργοστασίων να ορθώσουν ακόμα πιο αποφασιστικά το ανάστημά τους και οργανωμένα, συλλογικά, μαζικά και ταξικά, με στόχο να μην γίνουν απολύσεις, να μην μειωθούν οι μισθοί, καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις.

Είναι η ώρα, οι εργαζόμενοι της ΒΙΠΕ Κομοτηνής – που βιώνουν παρόμοιες εργασιακές συνθήκες και αντιμετωπίζουν τους ίδιους εκβιασμούς – να οργανώσουν την πάλη τους με το ΠΑΜΕ για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Όλη η Ελλάδα μια χαλυβουργία! Όλη η Ελλάδα άπαρτο κάστρο του αγώνα» καταλήγει το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωση του.

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ