ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Έναρξη λειτουργίας των διοδίων στον Ίασμο με κινητοποιήσεις πολιτών

fonirodopis.gr

Η έναρξη λειτουργίας των διοδίων στην Εγνατία Οδό, στην περιοχή Αμαξάδων Ιάσμου, πραγματοποιήθηκε και επίσημα την προηγούμενη Πέμπτη (10/11) με ταυτόχρονη όμως κινητοποίηση πολιτών και κατοίκων των περιοχών της Ροδόπης και της Ξάνθης.

Την πρώτη ημέρα λειτουργίας των διοδίων, οι Επιτροπές κατά των διοδίων Ροδόπης και Ξάνθης μαζί με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου σήκωσαν τις μπάρες προκειμένου η διέλευση των οχημάτων να πραγματοποιηθεί ελεύθερα και δηλώνοντας ταυτόχρονα την εναντίωσή τους στην έναρξη και λειτουργία του σταθμού.

Το Σάββατο (12/11) σειρά για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους πήραν μέλη του ΠΑΜΕ Ροδόπης μαζί με μέλη από την Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

«Τα διόδια και οι διαρκείς αυξήσεις δεν έγιναν για καλύτερους δρόμους, αλλά για να ωφεληθούν οι μεγαλοεργολάβοι. Έχουν τεράστιες ευθύνες το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος, γιατί μαζί ψήφισαν την παράδοση των οδικών αξόνων στους μεγαλοεργολάβους. Είναι ψέμα ότι αυτοί πληρώνουν για το φτιάξιμο των δρόμων. Στην ουσία το δημόσιο χρηματοδοτεί τα έργα και αυτοί συμμετέχουν μόλις κατά 10%, ενώ τους παραχωρείται το δικαίωμα να τα εκμεταλλεύονται για δεκαετίες (30 – 35 χρόνια)! Η Ε.Ε. στηρίζει την αύξηση και των διοδίων και των τιμών» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ, το οποίο ζητάει να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια στη χώρα.

Το αντίτιμο των διοδίων Ιάσμου

Όπως ανακοίνωσε η Εγνατία Οδός, το αντίτιμο των διοδίων είναι 2,0 ευρώ για τα ελαφρά οχήματα, 1,40 ευρώ για τα δίκυκλα και τρίκυκλα, 5,00 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με 2 ή 3 άξονες και λεωφορεία και 7,00 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες.

Παρακαλούνται από την Εγνατία Οδό Α.Ε. οι οδηγοί να τηρούν τα όρια ταχύτητας και τη σήμανση της Οδού και να είναι  εξαιρετικά προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από το Σταθμό Διοδίων.

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ2 ημέρες πριν

Επενδύσεις στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής ζήτησε από τους Αμερικανούς διπλωμάτες ο Γιάννης Γκαράνης

ΕΒΡΟΣ5 ημέρες πριν

Μητσοτάκης: «Ο φράχτης στον Έβρο είναι το λιγότερο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση»

ΒΟΥΛΗ1 εβδομάδα πριν

Συκοφαντίες και λάσπη μέσα στη Βουλή εις βάρος μειονοτικών δημοσιογράφων της Κομοτηνής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ1 εβδομάδα πριν

Υφαντές: Ελλείψει πεζοδρομίου μαθητές περπατάνε καθημερινά πάνω στον κεντρικό δρόμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 εβδομάδα πριν

Θωράκιση του Νοσοκομείου Κομοτηνής ενόψει πιθανής έξαρσης της πανδημίας, ζητάει ο Δ. Χαρίτου

ΡΟΔΟΠΗ1 εβδομάδα πριν

Ελένη Χατζηγεωργίου: «Νιώθουμε προδομένοι σαν λαός»

ΡΟΔΟΠΗ1 εβδομάδα πριν

Το παράνομο άνοιγμα των Βαρωσίων καταδίκασαν Κύπριοι φοιτητές στην Κομοτηνή

ΡΟΔΟΠΗ2 εβδομάδες πριν

Πορεία διαμαρτυρίας από Αρμένιους και Έλληνες στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ