ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τοπικιστικές βλέψεις «βλέπει» ο Εμινίδης για τη μη ίδρυση Εφετείου στην Καβάλα

fonirodopis.gr

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Καβάλα, Σάββας Εμινίδης, για την ίδρυση νέου Εφετείου στην Καβάλα, σε μια προσπάθεια ίσως να ικανοποιήσει με αυτόν τον τρόπο ψηφοφόρους του αλλά και φορείς της περιοχής.

Ο κ. Εμινίδης στη συζήτηση της ερώτησης στη Βουλή όμως ούτε λίγο ούτε πολύ επικαλέστηκε μεταξύ άλλων και «τοπικιστικές βλέψεις» αλλά και «τοπικιστικές κόντρες» μεταξύ Κομοτηνής και Καβάλας προκειμένου να δικαιολογήσει την αστάθεια των επιχειρημάτων του, ανταπαντώντας στην απάντηση του κ. Πεταλωτή για μη ίδρυση νέου Εφετείου στο απώτερο μέλλον.

Χαρακτηριστικό της αστάθειας των επιχειρημάτων του βουλευτή της Καβάλας είναι ότι μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε ότι πρέπει να γίνει νέο Εφετείο γιατί η Καβάλα διαθέτει και έτοιμο κτίριο και αεροδρόμιο (!!!) αλλά και ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θάσο ενώ όταν διαπίστωσε ότι δεν πρόκειται το αίτημα του να εισακουστεί αντιπρότεινε οι Εφέτες του Εφετείου Θράκης να γίνουν ούτε λίγο ούτε πολύ «περιοδεύοντες» και να πηγαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην Καβάλα για να δικάζουν υποθέσεις !!!

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Πεταλωτής, σταθερός στις θέσεις του που έχει διατυπώσει εδώ και πολλά χρόνια τάχθηκε κάθετα αντίθετος στην κατάτμηση του Εφετείου Θράκης αιτιολογώντας τη θέση του με νομικά και επιστημονικά επιχειρήματα.

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ