ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρέος όλης της κοινωνίας να αντιδράσει ενάντια στο χρυσό, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης

fonirodopis.gr

Ανακοίνωση για το χρυσό εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, μέσω της οποίας καλεί όλη την τοπική κοινωνία να αντιδράσει οργανωμένα στην υλοποίηση της επένδυσης αυτής.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «Από την μια μεριά ο υπουργός Περιβάλλοντος ζητούσε την άποψη των φορέων της περιοχής για τον χρυσό και από την άλλη ο Υπουργός Ανάπτυξης ενέταξε το ζήτημα του χρυσού στον Έβρο στις  fast track διαδικασίες. Ενέπαιξε μια ολόκληρη κοινωνία και ετοιμάζεται να παραδώσει την περιοχή στους χρυσοθήρες. Η δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα σεβαστεί την άποψη της τοπικής κοινωνίας ακυρώθηκε από τον υπουργό του. Άρα άπαντες μας κοροϊδεύουν.

Απέναντι σε αυτήν την ιταμή πρόκληση εκ μέρους της κυβέρνησης οφείλουμε να αντιδράσουμε. Να υπερασπιστούμε την ποιότητα της ζωής αυτού του τόπου. Να υπερασπιστούμε το περιβάλλον αυτής της περιοχής. Γιατί αρνούμαστε να γίνει η περιοχή μας κρανίου τόπος όπου θα κερδοσκοπούν ασύστολα οι εταιρείες χρυσού με τις πλάτες των πολιτικών προστατών τους. Είναι χρέος όλης της κοινωνίας να βγει πάλι στους δρόμους και να αποτρέψει την καταστροφή του τόπου και ταυτόχρονα να τιμωρήσει παραδειγματικά όλους εκείνους που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις ερήμην της. Γιατί καμία κυβέρνηση και κανένας υπουργός δεν έχει δικαίωμα να αποφασίζει μονομερώς. Τώρα είναι ο καιρός των δύσκολων έργων. Γιατί η κυβέρνηση θα μετέλθει κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο προκειμένου να ανοίξει τον δρόμο στις εταιρείες του χρυσού. Μόνο ο λαός της περιοχής μπορεί να αποτρέψει τους επικίνδυνους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Καλούμε τους πολίτες να είναι έτοιμοι να αντιδράσουν με τέτοιο τρόπο ώστε να καταλάβει η κυβέρνηση ότι θα έχει να χάσει πάρα πολλά αν επιχειρήσει να βάλει τις μπουλντόζες να σκάβουν. Και φέρει η κυβέρνηση την αποκλειστική ευθύνη  για την επιλογή της να προχωρήσουν οι επενδύσεις χρυσού. Εμείς χαιρετίζουμε την ομόθυμη συμπαράταξη σε τοπικό επίπεδο όλων των φορέων, αλλά και των οργανώσεων και των κινημάτων των πολιτών και δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε το νέο μεγάλο κίνημα που θα σχηματισθεί ενάντια στις επενδύσεις του χρυσού. Και είναι η ώρα τώρα που θα κριθούν από το σύνολο της κοινωνίας και οι πολιτικές συμπεριφορές. Γιατί κανείς δεν έχει πια το δικαίωμα να πατά σε δύο βάρκες».

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ