ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «έψαλε» στην κυβέρνηση ο Παναγιωτακόπουλος στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

fonirodopis.gr

Έξω από τα δόντια τα είπε στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και της Αριστερής Πρωτοβουλίας, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος αναρωτήθηκε αν την 3η Σεπτέμβρη «είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τα 37 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ ή να συνυπογράψουμε τον πολιτικό του θάνατο» ενώ τόνισε ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ που «μας ενέπνευσε, με το ΠΑΣΟΚ που πιστέψαμε και για το οποίο αγωνιστήκαμε».

«Θέσαμε το ερώτημα ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ» τόνισε ο κ. Παναγιωτακόπουλος και πρόσθεσε «βιαστήκαμε να απαντήσουμε: ΑΚΡΑΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ».

«Αναζητώντας τη χαμένη αξιοπρέπεια της χώρας παραδώσαμε την εθνική μας ανεξαρτησία σε αυτούς που μας οδήγησαν ακόμα πιο βαθιά στον γκρεμό.

Υπουργοί αυτοαναγορεύονται «μεταρρυθμιστές» και αναλαμβάνουν με τη βάση «νέων μουλάδων» να καθυποτάξουν όποια κοινωνική διεκδίκηση δεν συνάδει με το κοράνι του νεοφιλελευθερισμού.

Δύο χρόνια η κρίση αντί να περιορίζεται βαθαίνει, οι πολίτες απογοητεύονται και οργίζονται, παίρνουν αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ και η κριτική τους αγγίζει και τον ίδιο τον Πρόεδρο.

Το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην εντατική με μηχανική υποστήριξη.

Διαδικασίες δεν υπάρχουν, η βάση δεν ακούγεται από κανέναν, στελέχη δεν παράγονται, αντίθετα «φυτεύονται» σε κρίσιμες θέσεις άτομα που ανακάλυψαν τελευταία το ΠΑΣΟΚ, αλεξιπτωτιστές της πολιτικής και ευνοούμενοι της ηγετικής ομάδας.

Οι αποφάσεις παίρνονται από «ολίγους και εκλεκτούς», η αξιοκρατία αφού εξαγγέλθηκε πανηγυρικά χάθηκε στους διαδρόμους των διαδικασιών επιλογής.

Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ της Δημοκρατικής διαδικασίας;

Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ της Συμμετοχικής Δημοκρατίας;

Αυτό είναι το οργανωμένο, συγκροτημένο και ιδεολογικά θωρακισμένο μεγαλύτερο σοσιαλιστικό κόμμα της Ευρώπης;

Αυτό δεν είναι ΠΑΣΟΚ.

Πανηγυρίζουμε για την συντηρητική συναίνεση με αφορμή την ψήφιση του νέου νόμου πλαισίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση!

Είμαστε ικανοποιημένοι, συντρόφισσες και σύντροφοι, για την ψήφο της ΝΔ;

Της κυρίας Μπακογιάννη και του κυρίου Καρατζαφέρη;

Αναρωτηθήκαμε γιατί;  Αναρωτηθήκαμε ποιος πήγε πιο κοντά στις θέσεις του άλλου;

Ακούω κάποια κυβερνητικά στελέχη και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, να υποστηρίζουν ότι «έχουμε σύμμαχο την κοινωνία». Πραγματικά το πιστεύουν;

Πραγματικά το πιστεύετε κύριε Πρωθυπουργέ;

Πολύ φοβάμαι ότι  όσοι το πιστεύουν είτε δεν έχουν σχέση με την κοινωνία είτε ζουν κάπου αλλού.

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ της ΑΛΛΑΓΗΣ (1981-1989), ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (1993-1996), ΤΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ (1996-2004), έχει μετατραπεί στο ΠΑΣΟΚ της ΔΟΥΛΙΚΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ και ΤΗΣ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Η στρατηγική μας είναι η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ.

Η λύση πρέπει να δοθεί και πάλι από το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναλάβει το βάρος, για μια ακόμα φορά, να δώσει προοπτική και ελπίδα στο λαό αυτής της χώρας» τόνισε μεταξύ άλλων το μέλος της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ.

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ