ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

«Όχι» στις καταλήψεις των σχολών, «ναι» στην κατάληψη της Πρυτανείας είπαν οι φοιτητές του ΔΠΘ

fonirodopis.gr

«Όχι» στις καταλήψεις των σχολών, «ναι» όμως στην κατάληψη της Πρυτανείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης αποφάσισαν οι φοιτητές στη μαραθώνια Γενική Συνέλευση τους την Παρασκευή (2/9) στο αμφιθέατρο της παλιάς Νομικής.

Η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε στις 15:00 το μεσημέρι και διήρκεσε μέχρι τις 21:30 το βράδυ όποτε και έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της κάλπης, σύμφωνα με το οποίο υπερψηφίστηκε το πλάνο της ΔΑΠ Νομικής Κομοτηνής.

Όλες οι άλλες παρατάξεις κατά τη διάρκεια των ομιλιών των εκπροσώπων τους πρότειναν την κατάληψη των σχολών εκτός της ΔΑΠ, η οποία ήταν κάθετα αντίθετη σε τέτοιο ενδεχόμενο. «Θεωρούμε ότι δεν είναι σωστό να χαθεί η εξεταστική. Δεν πρέπει να την πληρώσει πάλι ο φοιτητής» είπε ο εκπρόσωπος της από το βήμα προτείνοντας όμως την κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας και των υπόλοιπων οργάνων του ΔΠΘ και τη διενέργεια πορείας στην πόλη της Κομοτηνής, πρόταση η οποία και έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία των φοιτητών.

Αξίζει, πάντως να σημειωθεί ότι η απόφαση από την πρώτη αυτή Γενική Συνέλευση των φοιτητών της Νομικής δεν έχει και βαρύνουσα σημασία καθώς ούτως ή άλλως η εξεταστική ανεστάλη, ύστερα και από την απόφαση της Συγκλήτου, μέχρι τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια μέρα είναι προγραμματισμένη η επόμενη Γενική Συνέλευση, προκειμένου οι φοιτητές να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους.

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ