ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Περισσότερα από 30.000 στρέμματα αποτεφρώθηκαν στον Έβρο, κατηγορείται ένας αγρότης

fonirodopis.gr

Νέφος με τέφρα κάλυψε την πόλη της Αλεξανδρούπολης

Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά με Παπουτσή

Το μέτωπο της φωτιάς, συνολικού μήκους περίπου πέντε χιλιομέτρων, αυτή την ώρα, οριοθετείται μεταξύ των τοποθεσιών, Λευκίμης -Σαράντα Σπίτια – Ερείπια Βυρίνης – ερείπια Κιτρινόπετρας – Ύψωμα Καρβουνιάρης – Μελία – Β. Οικισμού Κοίλων και Ερείπια Αμυγδαλιάς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η φωτιά έχει αποτεφρώσει περισσότερα από 30.000 στρέμματα από δρύες, πεύκα και καλλιέργειες.

Περισσότεροι από 150 πυροσβέστες με 47 οχήματα, δίνουν μάχη στα μέτωπα της φωτιάς, με την συνδρομή τεσσάρων αεροπλάνων Καναντέρ και δυο ελικοπτέρων, ενώ στην προσπάθειά τους συνεπικουρούνται από μηχανήματα της περιφέρειας, του στρατού, του δήμων και του δασαρχείου.

Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το χωριό Κοίλα και μια μονάδα της αεροπορίας. Επίσης ειδοποιήθηκαν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, για την απομάκρυνση των ζώων από τις μονάδες τους.

Την ίδια ώρα, στην αστυνομία κρατείται ένας αγρότης, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

Παράλληλα και εξ αιτίας του νέφους με τέφρα που έχει καλύψει την πόλη της Αλεξανδρούπολης, η Διεύθυνση Υγείας Έβρου και για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων αναπνευστικών προβλημάτων, καλεί τους κατοίκους να έχουν κλειστά τα παράθυρα των σπιτιών τους, ενώ τονίζει πως σε περίπτωση έντονης δύσπνοιας και ζάλης, θα πρέπει να απευθύνονται στα κατά τόπους ιατρεία για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Συγχρόνως, σε ετοιμότητα έχει τεθεί και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Για το θέμα των πυρκαγιών και ειδικότερα για αυτήν στον Έβρο, ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή από τον οποίο ζήτησε ενημέρωση.

Διαβάστε επίσης :

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές του Έβρου »

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ