ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Κριτική βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον Ηλ.Μόσιαλο για τις αλλαγές στην ΕΡΤ

fonirodopis.gr

Έντονη κριτική στο σχέδιο του Ηλ.Μόσιαλου για την ΕΡΤ άσκησαν οι βουλευτές που μετέχουν στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Ελέγχου Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ. Από την του ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος δεσμεύτηκε ότι όλες οι αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στα δημόσια ΜΜΕ θα γίνουν με απόλυτη διαφάνεια και ευρύ κοινοβουλευτικό διάλογο.

Ο πρώην υπουργός Τηλέμαχος Χυτήρης ο οποίος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να κλείνει ένα δημόσιο κανάλι σε περίοδο κρίσης. Κατηγόρησε τον κ. Μόσιαλο ότι με την στάση του προσβάλει τον ίδιο, τον Παύλο Γερουλάνο καθώς και τον πρωθυπουργό.

Ο πρώην προέδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης είπε ότι η μόνη άμυνα απέναντι στην αυθαιρεσία και την διαπλοκή των ιδιωτικών ΜΜΕ είναι τα κρατικά μέσα, τα οποία όμως χρειάζονται έναν εξορθολογισμό στην οικονομική τους διαχείριση και όχι απαξίωση.

«Δεν κλείνει δημόσιο κανάλι όπως η ΕΤ1 σε περίοδο κρίσης. Ποιος χαίρεται όταν κλείνει ένα δημόσιο κανάλι χωρίς να έχεις μειώσει το ανταποδοτικό τέλος» τόνισε η Άννα Νταλάρα.

Αλλοι βουλευτές, όπως η Μιλένα Αποστολάκη, άσκησαν κριτική για το ότι, όπως είπαν, καλούνται να εγκρίνουν σχέδια τα οποία δεν έχουν συζητηθεί μαζί τους.

«Θα υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και όσον αφορά τη χρήση των χρημάτων του ελληνικού λαού και την ανάθεση προγραμμάτων και την αξιολόγηση του προσωπικού», υπογράμμισε ο κ. Μόσιαλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και πρόσθεσε ότι «η ΕΡΤ είναι κτήμα όλου του ελληνικού λαού και χρειάζεται πρόγραμμα ποιοτικό και ανταγωνιστικό που να απευθύνεται σε όλους τους πολίτες».

Ο κ. Μόσιαλος διαβεβαίωσε ακόμη τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι «οι συχνότητες δεν θα παραχωρηθούν και δεν θα πωληθούν. Δεν μπορεί όμως μια χώρα σαν την Ελλάδα να έχει 6 κρατικά κανάλια και 19 περιφερειακούς σταθμούς, 20 σταθμούς αναμετάδοσης, 3 σταθμούς στη Θεσσαλονίκη και 5 σταθμούς εθνικής εμβέλειας», συμπλήρωσε.

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ