ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδυνατεί το Γραφείο Διαβατηρίων να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του κόσμου

fonirodopis.gr

Ερώτηση στη Βουλή και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν, σχετικά με το πρόβλημα που παρατηρείται στο Γραφείο Διαβατηρίων της Ροδόπης λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ο κ. Χατζηοσμάν στην ερώτηση του σημειώνει ότι :

«Από την αρχή του θέρους η κατάσταση στο Γραφείο Διαβατηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης έχει φτάσει στο απροχώρητο. Καθημερινά προσέρχεται ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας για ανανέωση και έκδοση νέων διαβατηρίων και εξυπηρετείται μόνο ένα μικρό ποσοστό λόγω έλλειψης χώρου και προσωπικού.

Ο κόσμος στοιβάζεται στην αυλή της αστυνομικής διεύθυνσης και οι περισσότεροι φεύγουν στο τέλος της βάρδιας άπραγοι. Μάλιστα, πολλοί συμπολίτες μας προσέρχονται στην αστυνομία από τα ξημερώματα προκειμένου να πάρουν σειρά, αλλά είναι συνηθισμένο το φαινόμενο ακόμα κι αυτοί να μην εξυπηρετούνται.

Πριν από λίγους μήνες επισκέφτηκα τον Αστυνομικό Διευθυντή προκειμένου να του αναφέρω ότι ενόψει της λήξης της πενταετίας από την αρχική χορήγηση των διαβατηρίων νέου τύπου από τις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις ενδέχεται να αυξηθεί η ζήτηση κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών. Ζήτησα να λάβει υπόψη αυτά τα δεδομένα και να μεριμνήσει ούτως ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστα φαινόμενα. Παρόλο που το γραφείο ενισχύθηκε με επιπρόσθετο προσωπικό δύο (2) υπαλλήλων, ωστόσο ούτε αυτό φαίνεται ότι επαρκεί για να καλύψει τη ζήτηση.

Δυστυχώς η έλευση των θερινών μηνών βρήκε το Γραφείο Διαβατηρίων απροετοίμαστο να υποδεχθεί μεγάλο όγκο αιτήσεων, με αποτέλεσμα οι συμπολίτες μας να υφίστανται μία απίστευτη ταλαιπωρία. Βάσει των παραπάνω             ερωτάται ο Υπουργός :

1. Προτίθεται να παρέμβει για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που προέκυψε στο Γραφείο Διαβατηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης;

2. Εξετάζει το ενδεχόμενο προσθήκης δεύτερης απογευματινής βάρδιας κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών και ενίσχυσης με προσωπικό του γραφείου διαβατηρίων προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες της Ροδόπης;»

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ