ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

OΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα πρόσχημα για επίθεση κατά του ευρώ, λέει ο Ευάγγελος Βενιζέλος

fonirodopis.gr

«Η Ελλάδα είναι πρόσχημα για μία επίθεση κατά του ευρώ» υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, μία ημέρα μετά την σύνοδο του Eurogroup.

«Όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν είναι το πρόβλημα, είναι ένα πρόσχημα για μία επίθεση κατά του ευρώ» υπογράμμισε ο υπουργός. Ό,τι και αν κάνει η χώρα, οι αγορές δεν θα είναι ποτέ ικανοποιημένες, είπε.

Η εκταμίευση της επόμενης δόσης πρέπει να γίνει ως τις 15 Σεπτεμβρίου, πρόσθεσε, για να διευκρινίσει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προωθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις για να εξασφαλίσει τη συνέχιση της χρηματοδότησης.

Υπογράμμισε όμως ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν πρέπει και δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα ρευστότητας.

«Προφανώς δεν πρέπει να υπάρξει και δεν θα υπάρξει (πρόβλημα ρευστότητας). Αυτό είναι θεμελιώδες. Αυτό ήταν βασική παράμετρος της συζήτησής μας και όλων των αποφάσεων που έχουμε πάρει», απάντησε ο κ.Βενιζέλος σε σχετική ερώτηση.

Αναφερόμενος στο στόχο των αποκρατικοποιήσεων, ο Βενιζέλος είπε ότι θα επιτευχθεί. «Μέχρι τα μέσα του 2014 έχει αποφασιστεί να συνεισφέρουμε στο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας 30 δισεκατομμύρια ως προϊόν ιδιωτικοποιήσεων», είπε «αυτό θα το πετύχουμε».

Επισήμανε ακόμη ότι «γίναμε μάρτυρες αυτές τις ημέρες μίας πίεσης στο πανευρωπαϊκή διατραπεζική αγορά, άρα πρέπει να ληφθούν μέτρα».

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ