ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

MEDIA

«Σφίγγει» τη θηλιά η κυβέρνηση στο λαιμό των επαρχιακών εφημερίδων

fonirodopis.gr

Με μια απαράδεκτη και άκρως αιφνιδιαστική (χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση) απόφαση η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας – Ενημέρωσης (ΓΓΕ) σφίγγει στην κυριολεξία τη θηλιά στο λαιμό εκατοντάδων επαρχιακών εφημερίδων της χώρας.

Συγκεκριμένα, με το υπ’ αριθμ. 12658/04.07.2011 έγγραφο της ΓΓΕ προς την Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ) γίνονται γνωστές οι διατάξεις του άρθρου 48  περί της κατάργησης σημαντικών ατελειών που ισχύουν ανέκαθεν για τον Επαρχιακό Τύπο. Πρόκειται για δυο αιφνιδιαστικές κινήσεις της κυβέρνησης, που αφορούν:

  • Την κατάργηση της ατέλειας του ΟΤΕ.
  • Την απώλεια της ατέλειας των ΕΛΤΑ για τις εφημερίδες που δεν υπάγονται στην εγκύκλιο του Ν. 3548.

Η ΕΙΕΤ με επιστολή της προς τη ΓΓΕ επισημαίνει :

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΤΕ

Μεσούσης της χρονιάς, και δίχως καμιά προηγούμενη ενημέρωση οι εφημερίδες μας θα κληθούν να επωμιστούν ένα δυσβάστακτο επιπρόσθετο κόστος λειτουργίας, το οποίο δεν είχαν προϋπολογίσει. Μάλιστα όσοι εκδότες για λόγους που σαφώς σχετίζονται με την οικονομική δυσπραγία της αγοράς, δεν είχαν τη δυνατότητα να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους στο οικείο Ασφαλιστικό Ταμείο, θα βρεθούν με ένα τεράστιο χρέος έναντι του ΟΤΕ!

ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΤΑ

Η επίκληση της λίστας των εφημερίδων που πληρούν τους όρους λειτουργίας του Ν.3548, ως στοιχείο αξιολόγησης των για την διατήρηση της ατέλειας των ΕΛΤΑ, πέρα από αιφνιδιαστική είναι κατάφορα άδικη.
Γιατί, οι συνάδελφοι που δεν κατέθεσαν φάκελο, δεν γνώριζαν ότι αυτό θα τους κόστιζε την απώλεια της Ταχυδρομικής Ατέλειας. Συνεπώς δεν είναι δυνατόν να γίνει η εφαρμογή του αρθρ. 48 ως έχει.

Μπορούμε να συζητήσουμε την εφαρμογή της σχετικής διάταξης με την ψήφιση του νέου νόμου για τον οποίο έχουμε ξεκινήσει τη διαβούλευση.

Τα παραπάνω μέτρα έρχονται να εφαρμοστούν σε έναν κλάδο που ήδη ταλανίζεται από την οικονομική ύφεση. Είναι άδικο, ένας επαγγελματικός κλάδος που υπόκειται όλες τις φορολογικές επιβαρύνσεις που εφαρμόζονται, επιπρόσθετα να χάνει στοιχειώδη δικαιώματα για να επωμισθεί ακόμα περισσότερα οικονομικά βάρη. Για τους παραπάνω λόγους, κρίνεται επιβεβλημένη η συνάντηση της Διοίκησης μας με τον Αρμόδιο σε θέματα Τύπου Υπουργό και τον Γ.Γ.Ε.

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ