ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Απογοητευτικό πανηγυράκι η τουριστική προβολή της Περιφέρειας σύμφωνα με τους ξενοδόχους

fonirodopis.gr

Αντί για διαφημιστικό υλικό με τις περιοχές της Περιφέρειας μας, μοίραζαν στους Τούρκους υλικό για άλλους προορισμούς όπως τη Ρόδο, τη Χαλκιδική κ.α. !

Ο κ. Γιαννακίδης αποδεικνύει συνεχώς την ανεπάρκεια του, σημειώνει η Περιφερειακή Αναγέννηση

Ως ένα απογοητευτικό πανηγυράκι χαρακτηρίζουν την τουριστική προβολή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Κωνσταντινούπολη με επικεφαλής τον Κώστα Παπακοσμά, οι ξενοδόχοι της περιοχής μας, οι οποίοι με ανακοίνωση τους τονίζουν την «εξαπάτησή» τους.

Στην ανακοίνωση των ξενοδόχων σημειώνεται πως :

«Η παρουσία της Περιφέρειας στην Κωνσταντινούπολη στηρίχθηκε οικονομικά από τους επιχειρηματίες του τουρισμού… αλλά εκ του αποτελέσματος τόσο της έκθεσης όσο και των συναντήσεων αισθανόμαστε ότι εξαπατηθήκαμε.»

Ερωτούν οι ξενοδόχοι:

  1. «…. Γιατί δεν προσκλήθηκε ο τουρκικός τύπος καθώς και η ελληνική παροικία της Πόλης;
  2. τα τουριστικά φυλλάδια ποιος τα τύπωσε και ποιος είναι υπεύθυνος για το περιεχόμενο;
  3. γιατί η συμμετοχή από τους Τούρκους πράκτορες ήταν ελάχιστη ενώ ήμασταν πάνω από 20 Έλληνες επιχειρηματίες;
  4. γιατί στις συναντήσεις υπήρχαν ξενοδοχεία και τουριστικοί πράκτορες από άλλες περιφέρειες της Ελλάδος; (Θεσ/νίκη, Χαλκιδική);
  5. γιατί υπήρχαν στα stand με το έντυπο υλικό διαφημιστικό από τουριστικά πρακτορεία της Τουρκίας και της Ελλάδος για άλλους προορισμούς (όπως Ρόδος, Κρήτη, Αθήνα κ.α.);
  6. Ποιος ήταν υπεύθυνος για τη φιλοξενία, δεν υπήρχε ούτε ένα ποτήρι νερό;

…λυπούμαστε πολύ, αλλά αισθανόμαστε ότι στήθηκε ένα πανηγυράκι το οποίο πληρώθηκε από εμάς τους επιχειρηματίες σε πολύ μεγάλο βαθμό….»

Παυλίδης : Ο Γιαννακίδης αποδεικνύει συνεχώς την ανεπάρκεια του

Σκληρή κριτική για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας άσκησε και ο επικεφαλής της Περιφερειακής Αναγέννησης, Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος σημειώνει ότι ο «Γιαννακίδης και οι γύρω απ’ αυτόν βάλθηκαν να αποδεικνύουν συνεχώς την ανεπάρκειά τους».

Αναλυτικά, ο κ. Παυλίδης τονίζει πως : «Τώρα το ξαναεπιβεβαίωσαν στον ευαίσθητο χώρο του τουρισμού. Μηδενική ή αποτυχημένη προβολή, λίγη δουλειά, βαρύγδουπα σχήματα, αναποτελεσματικότητα. Νέο δείγμα, ο θυμός και η αγανάκτηση των πολιτών, για την περιβόητη έκθεση στην Κων/πολη, καταγράφεται σε επιστολή προς τον κ. Γιαννακίδη της ένωσης ξενοδόχων Δράμας, όπου μεταξύ άλλων αναφέρουν:

Τα αρνητικά δημοσιεύματα του Τύπου στην Ελλάδα, οι απαρατήρητες σχεδόν αναφορές του Τύπου της Τουρκίας επιβεβαιώνουν, δυστυχώς, ότι παρά τις δαπάνες παρήχθη ένα  ασήμαντο αποτέλεσμα προβολής για την Περιφέρεια, ενώ επιχείρησαν έντονη προσωπική τους προβολή!! Προ της εκθέσεως έγινε επικοινωνιακή προς εμάς, τους πολίτες  της Περιφέρειας μας, σπέκουλα – καμπάνια, σαν να ήμασταν εμείς η ομάδα – στόχος.

Μέσα στο 2011, ο τουρισμός και η επισκεψιμότητα στην Περιφέρεια μας έχει μείνει πίσω. Δομές, εργαλεία και μέσα προβολής χάνονται. Ένα πρώτο δείγμα βιώσαμε στις μαθητικές εκδρομές, που ενώ πραγματοποιήθηκαν όπως τα προηγούμενα χρόνια, ελάχιστες επέλεξαν τον τόπο μας.

Ξενοδοχεία κλείνουν, υπολειτουργούν, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Δεν φτάνουν τα πομπώδη σχήματα του κ. Γιαννακίδη. Αποτελέσματα θέλουμε. Δυστυχώς, και εδώ, αν και το διεθνές τοπίο προσφέρεται, αντί να κερδίζουμε, χάνουμε. Η διά της απραξίας συμβολή στην ανεργία και στα λουκέτα είναι ορατή από όλους. Σε μια κρίσιμη περίοδο, που ο τουρισμός θα μπορούσε να είναι ένα ισχυρό, προωθητικό, αναπτυξιακό εργαλείο με τα προσόντα που διαθέτει ο τόπος. Είμαστε στη διάθεση όλων για ουσιαστική παραγωγή έργου.

Με ρηχές ιδέες, χωρίς καθαρούς στόχους, χωρίς σχέδιο και χωρίς δουλειά, λογικό είναι να οπισθοδρομούμε. Δυστυχώς το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να απαξιώνουν το θεσμό».

Διαβάστε επίσης : 

Πενθήμερο Αφιέρωμα στους τουριστικούς προορισμούς της ΑΜ-Θ στο Σισμανόγλειο Μέγαρο

Έκθεση τουρισμού στην Κωνσταντινούπολη θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ